Burnleyn ja Fulhamin kohtaamisen peruunnuttua koronatartuntojen vuoksi, pelattiin sunnuntain ensimmäinen ottelu St James’ Parkilla, jossa Newcastlen vieraana nähtiin sarjanelosena taistoon lähtenyt Leicester. Pisteet matkasivat vieraiden mukaan lopulta lukemin 1-2.

Joukkueita sarjataulukossa erottaneet 12 pykälää eivät avauspuolikkaalla konkreettisesti näkyneet; jakson ainoa maalia kohti suuntautunut yritys kirjattiin isännille Joelintonin puskusta. Vieraiden Jamie Vardy toki sai pallon myös maaliin – paitsioasemasta.

Reilun parinkymmenen minuutin kohdalla sekä Brendan Rodgersin, että A-maajoukkueluotsi Gareth Southgaten sykkeet varmasti kohosivat, kun James Maddison kaatui Newcastlen boksissa.

24-vuotias jäi kentän pintaan väännettyään mitä ilmeisimmin polvensa, astuessaan sen varaan. Hoitotoimenpiteet kentällä kuitenkin riittivät, ja Maddison palasi peliin. Tilanteesta ei tuomittu rankkaria, sillä pelaaja kaatui niin sanotusti omiin jalkoihinsa. Monen mieleen nousi silti varmasti Paul Pogban tilanne Aston Villa -ottelussa perjantaina.

BBC Sport

@BBCSport
It didn't look good for James Maddison after coming down awkwardly on his knee, but he's determined to continue. Good to see 👏

Still 0-0 at St James' Park, with 30 minutes played.

#NEWLEI #bbcfootball

55. minuutilla Maddison oli jälleen isäntien boksissa, nyt toisessa kenttäpäädyssä. Tällä kertaa hän pääsi pommittamaan pallon etuyläkulmaan, Vardyn alustuksesta.

29 - James Maddison has been directly involved in 29 goals in the Premier League for Leicester (17 goals and 12 assists); since the start of the 2018-19 season, this is the most by any English midfielder in the competition. Bullseye.

Youri Tielemans pääsi pariakymmentä minuuttia ennen täyttä peliaikaa paukuttamaan lähes samasta kenttäasemasta Ketut kahden maalin johtoon, nopean tilanteenkäännön jälkeen.

Juuri kun alkoi näyttää siltä, ettei Newcastlella ole enää saumoja peliin nousuun, onnistui Steve Brucen vaihto mainiosti. Andy Carroll tuli kentälle 79. minuutilla, ja iski pallon vasempaan kulmaan, tilanne 1-2. Kyseessä oli 31-vuotiaan ensimmäinen osuma Magpiesille kymmeneen vuoteen.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
GOAL - CARROLL

⚫️⚪️ #NUFC 1-2 #LCFC 🦊

Andy Carroll scores for Newcastle for the first time in ten years.

It's game on.

Listen live via @BBCSounds 👇
⚽️📲 bbc.in/5live
#bbcfootball #NEWLEI

Newcastle onnistui saamaan kirivaihteen päälle, mutta ei hyödyntämään sitä. Leicester otti taulukon kolmostilan Tottenhamilta, Brucen miehistön jatkaessa urakkaansa edelleen viidenneltätoista sijalta.