Diego Costan hankkiminen ratkaisisi Valioliigan mestaruustaistelun Manchester Cityn eduksi, arvioi Cityn entinen puolustaja Micah Richards BBC:llä.

Chelsean entinen kärkipelaaja Costa on tällä hetkellä vapaa agentti, sillä hänen ja espanjalaisseura Atlético Madridin tiet erkanivat joulukuussa.

Cityn hyökkäysosaston yllä leijuu isoja kysymysmerkkejä, sillä Sergio Agüero ja Gabriel Jesus eivät ole päässeet täyteen pelikuntoon. Joukkueen paras maalintekijä on tällä kaudella ollut keskikenttämies Phil Foden.

[readmore from=Manchester-City]

– Miksi häntä ei hankittaisi loppukaudeksi? Hän tekisi enemmän kuin vain suututtaisi muutaman vastustajan ja piinaisi vastustajajoukkueiden puolustajia – hän on kykynsä todistanut viimeistelijä, joka tarjoaisi Pep Guardiolan joukkueelle kunnon B-suunnitelman, toteaa asiantuntijana tätä nykyä työskentelevä Richards.

– Kyllä, Costan palkat pitäisi maksaa, mutta sen mahdollisesti massiivinen vaikutus Cityn kaudelle voisi tehdä siitä kannattavaa.

Richards kuitenkin painottaa, ettei 32-vuotias Costa olisi mikään pitkän tähtäimen ratkaisu Citylle, jolla on aika ajoin ollut ongelmia maalinteossa.