Liverpoolin keskuspuolustusta on koeteltu tällä kaudella pahoin. Maailman parhaisiin omalla pelipaikallaan kuuluva Virgil van Dijk loukkaantui jo lokakuussa ja sai sairastuvalle marraskuussa seuraa Joe Gomézista. Van Dijkin paluu kentälle loppukeväällä lienee vielä vähän mahdollista, mutta Gomez on luultavimmin koko loppukauden sivussa.

Ongelmat saivat jatkoa torstaisella vierailulla Lontooseen, jossa Liverpool kaatoi Tottenhamin 3-1. Puolustuslinjassa usein tuurannut Fabinho putosi kokoonpanosta aivan ottelun alla lievän lihasvamman takia, mutta vielä huolestuttavampaa on Joël Matipin loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla. Matip jäi tauolla pukukoppiin saatuaan nilkan nivelsidevamman, ja 23-vuotias Nathaniel Phillips tuli hänen tilalleen.

– Totta puhuen Joëlin tilanne näyttää vakavalta. Hänellä oli ongelma nilkkansa kanssa, eikä pelaamisen jatkaminen ollut mitenkään mahdollista, Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp totesi lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

Matipin poissaolosta voi tulla pitkähkö, joten Kloppilta kysyttiin pelin jälkeen heti myös hankintojen tarpeesta. Siirtoikkuna sulkeutuu ensi maanantaina, joten kiire tulee, jos Reds vielä jonkun puolustajan aikoo hankkia.

– Voitte uskoa, että me ajattelemme kaikkea, Klopp vastasi pelaajahankintoihin viitaten.

[readmore from=Liverpool]

– Tietenkin olemme miettineet ja mietimme asiaa koko ajan. Kyse on siitä, teemmekö oikean ratkaisun. En ole nirso tai mitään, mutta meidän pitää löytää oikea pelaaja.

– Kyllä meillä pelaajia on, vaikka totta puhuen ei enää kovin paljon puolustuslinjassa. On uskomatonta, mitä sillä osastolla tapahtuu. Se on todella uskomatonta, saksalainen puuskahti.

Lähteet: Sky Sports ja This is Anfield