Jälleen tappio, jälleen kotipeli ilman maalia. Liverpoolin haaveet mestaruuden puolustamisesta kokivat keskiviikona ankaran kolauksen, kun Brighton haki Anfieldilta pisteet maalein 0-1, Steven Alzaten tekemällä maalilla. Reds laukoi koko ottelussa ainoastaan kerran kohti Brightonin maalia.

Kyseessä oli kolmas peräkkäinen Liverpoolin kotikentällä pelaama sarjaottelu, jossa se jäi ilman maalia. Viimeksi näin on käynyt vuonna 1984 – eli jo ennen Valioliigan perustamista. Edellisestä maalista Anfieldilla on kulunut jo 348 minuuttia. Kauden 22 sarjaottelustaan Liverpool on voittanut vain tasan puolet.

Sarjajohtaja Manchester City on Liverpoolilta jo seitsemän pistettä karussa, ja lisäksi se on pelannut ottelun vähemmän. Joukkueet kohtaavat toisensa huippuottelussa ensi sunnuntaina, ja silloin alkaa olla Liverpoolilla vihoviimeinen tilaisuus sinnitellä mukana mestaruustaistelussa.

Liverpoolin laitapuolustaja Andy Robertson myönsi BBC:n haastattelussa heti pelin jälkeen, että mestaruustaistelu alkaa olla karannut. Brightonille hän antoi täyden tunnustuksen.

– Brighton oli parempi joukkue. Tuotimme suuren pettymyksen joka puolella kenttää. Brightonille on annettava tunnustusta hyvästä pelistä. He loivat maalipaikkoja ja prässäsivät meitä – tekivät kaikkea, mitä me halusimme tehdä, Robertson totesi.

– Emme tehneet oikeastaan mitään merkittävää. Pitkän tappiottoman putken päätyttyä olemme hävinneet nyt kaksi ottelua peräkkäin kotona. Jos ei pelissä ole läsnä, ei saa tuloksiakaan.

– Valmistaudumme jokaiseen otteluun eri tavalla. Homma ei vain klikkaa. Meidän täytyy löytää keino saada tuloksia, etenkin kotona. Harjoituksissa voi tehdä kaikenlaista, Robertson jatkoi.

Sunnuntain huippuottelua ajatellen Robertson sysää suosikin viitan mainiossa vireessä olevalle Citylle, mutta muistuttaa samalla omankin joukkueensa potentiaalista.

– Jokainen ottelu Man Cityä on iso peli. Tällä hetkellä me emme ole mestaruustaistelussa. Olemme seitsemän pistettä Cityä jäljessä, ja heillä on yksi peli rästissä.

[readmore from=Liverpool]

– Olen varma, että he sanoisivat samoin, jos he olisivat mahdollisesti kymmenen pisteen päässä kärjestä. Meidän täytyy alkaa taas olla se Liverpool, jonka kaikki tuntevat.

– Olemme edelleen hyvä joukkue. Emme muutu huonoksi joukkueeksi yhdessä yössä, Robertson muistutti.

Lähde: Goal