Manchester City otti jälleen askeleen kohti Valioliigan mestaruutta, kun se kellisti Liverpoolin sunnuntaina Anfieldilla maalein 4-1. Voitto oli Cityn ensimmäinen vierasvoitto Liverpoolista sitten vuoden 2003, ja samalla Liverpoolin kolmas perättäinen kotitappio.

Vaikka voitto antoikin kaikki syyt tyytyväisyyteen, harmitteli Cityn valmentaja Pep Guardiola silti Ílkay Gündoganin hassaamaa rangaistuspotkua. Saksalainen teki lopulta kaksi maalia ja ratkaisi osaltaan pelin, mutta Cityn huono rankkarisaldo mietitytti silti. Joukkue on missannut kolme viimeisistä kuudesta pilkustaan. Guardiola myönsikin harkitsevansa seuraavaksi vetäjäksi todellista yllätysvetoa – maalivahti Edersonia.

– Se (rankkarisaldo) on ongelma. Emme voi hassata rankkareita tärkeillä hetkillä, eikä sillä ole väliä, kuka niitä ampuu.

– Aion taas harkita Edersonia vetäjäksi. Hän saattaa ampua seuraavan rankkarin, Guardiola sanoi lehdistölle kehuen samalla brassivahtia joukkueensa parhaaksi rankkarien laukojaksi.

Tärkeään voittoon Guardiola oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen. City johtaa Valioliigaa viiden pisteen erolla Manchester Unitediin, vaikka on pelannut ottelun vähemmän. Liverpool on jo kymmenen pistettä takana.

– Pelasimme siten, kuten täällä pitääkin. Toivottavasti ensi kerralla voimme voittaa täällä yleisön läsnäollessa.

– Anfield on aina vaikuttava, mutta yleisön kanssa niin paljon enemmän. Tämä oli meille valtava voitto. Kolme pistettä, mutta etenkin sen jälkeen, kun missasimme rankkarin ja päästimme maalin, se tapa, miten reagoimme siihen… se ratkaisi pelin.

– Tämä on tärkeä voitto, mutta on silti vasta helmikuu. Tietysti ero viidenteen on nyt iso, ja se merkitsee ensi kaudeksi Mestarien liigaa. Joka tapauksessa kymmenen perättäistä voittoa on jotain poikkeuksellista.

[readmore from=Ederson]

– Tänään voimme puhua tästä, mutta huomenna katsomme kohti seuraavaa ottelua, Guardiola lisäsi.

Ederson kehui viime syksynä lehtihaastattelussa itseään Cityn parhaaksi rankkarien vetäjäksi, mutta ei ole vielä saanut tosipelissä tilaisuuttaan.

City kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi lauantaina Tottenhamin omalla kotikentällään.

Lähde: ESPN