Manchester United raapi sunnuntain jälkimmäisessä valioliigaottelussa 3-1 -voiton Burnleystä. Numerot imartelevat Old Traffordin isäntiä, mutta tekevät oikeutta laadukkaammalle kentällä nähdyistä joukkueista.

Sunnuntain teema jatkui samana kuin hetkeä aiemmin päättyneessä Arsenal-Fulham -ottelussa; videotallenteita kelailtiin jo ensimmäisellä minuuteilla.

Burnleyn Chris Wood iski pallon isäntien häkkiin vain muutaman kymmenen sekunnin pelin jälkeen, tilanne tuomittiin lopulta paitsioksi.

Ensimmäinen puolituntinen ei välttämättä ollut jalkapallolle valtavan hyvää mainosta. United oli odotetusti niskan päällä, mutta ilman tulosta.

Marcus Rashford teki räikeän kalasteluyrityksen 36. minuutilla, päästyään osin kaksin Nick Popea Clarets-maalilla tuuranneen Bailey Peacock-Farrellin kanssa. Hyökkääjä kaatui todella suurieleiseksi, vaikka oli silmin nähtävissä että minkäänlaista kontaktia maalivahtiin – tai mihinkään muuhunkaan – ei ollut.

Wood oli jakson lisäajalla jälleen iskemässä palloa sisään – jälleen paitsioasemasta – mutta ajautui melko voimalla päin maalivahti Dean Hendersonia, joka näytti loukkaantuvan tilanteessa pahemminkin. 24-vuotias nousi kuitenkin yllättävänkin nopeasti ylös, marssiakseen muiden mukana tauolle.

Toiselle jaksolla tultaessa Ole Gunnar Solskjær toteutti ajatusta ”vanhassa vara parempi” – Edinson Cavani tuli kentälle, Fredin jättäessä ottelun.

United siirtyi 1-0 -johtoon 48. minuutilla. Maalin pääsi suhteellisen vapaasti iskemään Mason Greenwood, Rashfordin syötöstä jonka Bruno Fernandes päästi jalkojensa välistä nuorukaiselle.

📈 Hitting form at just the right time

Montaa minuuttia punaiset eivät johtoaan pitäneet. James Tarkowski puski Burnleyn tasoihin kulmapotkutilanteesta, noustuaan useampaa päätä esimerkiksi Harry Maguirea korkeammalle. Maalien välillä kului aikaa alle kaksi minuuttia.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Instant response!

James Tarkowski heads in the equaliser - his first #PL goal of the season!

Man Utd 1-1 Burnley

#MUNBUR #bbcfootball

1000 - James Tarkowski's equaliser was the 1000th goal Manchester United have conceded in the Premier League, and came just 114 seconds after the Red Devils had opened the scoring. Short-lived.

Kaksi nopeaa maalia veivät huomion toisen jakson niihin saakka eniten puhuttaneesta aiheesta, Hendersonin päähineestä.

Matt Lynch

@mattlyynch
Dean Henderson went to the Lost Property box for his cap I see 🤣

Kun tunti täyttyi, oltiin pelissä mitäänsanomattoman alun jälkeen nähty tukku tiukkoja tilanteita. Kumpikin oli tässä vaiheessa tehnyt kolme maalia kohti suuntautunutta yritystä, joten tilanne taululla kuvasi tapahtumia periaatteessa varsin hyvin.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ottelu ratkesi, tuurillakin. Unitedin kulmapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään Burnley-päätyyn, ja kimposi Greenwoodin vedosta Jack Corkin kautta etukulmaan.

Lisäajan viimeiselle minuutille siirryttäessä Cavani pääsi vielä napauttamaan lukemiksi 3-1.