Euroopan Superliiga on ainakin tältä erää kuollu ja kuopattu, mutta Valioliiga tekee jo valmisteluja sen suhteen, jos sarja perustetaan tulevaisuudessa.

The Timesin mukaan Valioliiga on tehnyt sääntökirjan kohtaan L9 muutoksen, jonka myötä Superliigaan jatkossa pyrkivät joukkueet potkitaan automaattisesti ulos Valioliigasta.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Superliigaan aiemmin pyrkineillä kuudella suurseuralla – Arsenalilla, Chelsealla, Liverpoolilla, Man Cityllä, Man Unitedilla sekä Tottenhamilla – oli aikomuksena jatkaa normaaliin tapaan Valioliigassa ja korvata Mestarien liigan ottelut Superliigan otteluilla.

On mahdollista, että tämänkaltainen järjestely olisi saattanut alunperin toimia eikä Valioliiga olisi potkinut suurimpia seuroja ulos Superliigaan osallistumisen vuoksi. Jatkossa se ei kuitenkaan enää onnistu sääntömuutoksen takia.

Superliigaa tuskin pelataan ainakaan lähivuosien aikana, sillä 12 alkuperäisestä osallistujasta on jäljellä enää kaksi seuraa – Real Madrid ja Barcelona. La Ligan presidentti Javier Tebas julisti jo aiemmin tällä viikolla koko idean Superliigasta ”kuolleeksi” (lue lisää).