Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että Tykkimiehet ansaitsi ehdottomasti paikkansa Euroopan Superliigassa, vaikka menestystä on tullut viime vuosina vaihtelevasti.

Viime kaudella Arsenal voitti Artetan alaisuudessa FA Cupin, mutta Valioliigan kärkinelikkoon lontoolaiset ovat viimeksi yltäneet keväällä 2016.

Mestarien liigassa Arsenal nähtiin viimeksi kaudella 2016-17. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Arsenal pelaa ensi kaudella Euroopan ykkösturnauksessa vain, jos se voittaa Eurooppa-liigan, jossa se on edennyt välierävaiheeseen.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Arsenal oli yksi kuudesta Valioliiga-seurasta, jotka ilmoittivat maanantain vastaisena yönä lähtevänsä perustajajäseniksi Superliigaan, uuteen kansainväliseen suljettuun sarjaan, joka korvaisi siihen osallistuvien joukkueiden osalta Mestarien liigan. Hanke kuopattiin kuitenkin vain pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen, kun seura toisensa jälkeen vetäytyi projektista kovan ulkoisen paineen alla.

Osa kriitikoista kyseenalaisti, mitä Arsenal ja osa muista seuroista tekee Superliigassa. Tykkimiehet kun ei ole hetkeen kuulunut Euroopan ehdottomaan eliittiin. Artetalta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, mitä hän haluaisi sanoi noille kriitikoille.

– Sanoisin, että me olemme yksi maailman parhaista seuroista, emmekä voisi olla ylpeämpiä siitä, että edustamme tätä seuraa ja sen historiaa. Ymmärrämme täysin ne vaatimukset ja ylhäisyyden, joita meidän on tavoiteltava, vastasi espanjalaisluotsi Goalin mukaan.

– Historiaamme ei voi kumota, ja se historia perustuu tuloksille. Se liittyy tiettyyn tapaan, joilla asioita tehdään, tiettyihin arvoihin ja niiden edustamiseen oikealla tavalla, siihen kuinka paljon tukea ja rakkautta saamme ympäri maailman.

– Ja se ei ole sattumaa. Se on ansaittu vuosien ja vuosien työllä, josta kuuluu iso kiitos niille ihmisille, jotka ovat olleet osa tämän seuran historiaa.

Englannista Superliigaan ilmoittautuivat Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham, La Ligasta Atlético Madrid, Barcelona ja Real Madrid sekä Italiasta AC Milan, Internazionale ja Juventus.

LUE MYÖS: