Tottenham etsii kuumeisesti uutta vakituista manageria potkut saaneen José Mourinhon tilalle, mutta on kärsinyt projektissaan aikaisen takaiskun.

Lontoolaisseuran ykköskohde Julian Nagelsmann on saksalaismedian mukaan hylännyt Tottenhamin tarjouksen siirtyäkseen ensi kaudeksi Bayern Münchenin peräsimeen viisivuotisella sopimuksella.

Nagelsmann todettiin jo täydelliseksi ehdokkaaksi palauttamaan jännittävä ja edistyksellinen pelitapa Tottenhamiin. 33-vuotias saksalainen on kuitenkin päättänyt ottaa tarjouksen vastaan toisaalta, asettaen puheenjohtaja Daniel Levyn kasvavan paineen alle.

The Telegraphin mukaan Tottenhamin kohdelistan kärjestä löytyvät nyt Ajaxin manageri Erik ten Hag, jonka harjoittamaa pelitapaa pidetään myös hyvin hyökkäysvoittoisena ja viihdyttävänä, sekä saksalaiskonkari Ralf Rangnick ja Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate.

Ten Hagin sopimus Ajaxin kanssa umpeutuu ensi kauden lopulla, joten hollantilaisluotsin nappaaminen ei todennäköisesti maksaisi Tottenhamille maltaita. Rangnick, 62, on sen sijaan vapailla markkinoilla, mutta houkutteleva vaihtoehto myös muiden ominaisuuksien takia.

Tottenham harkitsi Rangnickia seuran peräsimeen jo vuonna 2012 ennen kuin se palkkasi André Villas-Boasin ykkösjoukkueen valmentajaksi. Rangnick sai vuoden alussa tarjouksen myös Chelsealta, mutta ei halunnut työpaikkaa kesken kauden. Lopulta Thomas Tuchel saapui korvaamaan Frank Lampardin Stamford Bridgellä.

[readmore from=Tottenham]

Rangnickin uskotaan vaikuttaneen esimerkiksi Nagelsmannin, Tuchelin, Jürgen Kloppin ja Ralph Hasenhüttlin valmennusmetodeihin ja harjoittamaan pelitapaan. RB Leipzigin, Schalken ja Hoffenheimin entinen käskyttäjä on työskennellyt urallaan myös seurajohtajan asemassa.

Southgatea ihaillaan Tottenhamissa suuresti ja hänen läheiset välinsä Harry Kanen kanssa ovat suuri plussa. Ensi kesän EM-kisat hidastaisivat kuitenkin hänen saapumistaan, minkä lisäksi Southgaten uskotaan olevan halukas pysymään maajoukkuepestissä Qatarin 2022 MM-kisoihin saakka.

LUE MYÖS: Gareth Southgatelle helpotusta – EM-kisakoneeseen lisätään kolme ylimääräistä paikkaa

Leicesterin huippuluotsi Brendan Rodgersia on tiettävästi ehdotettu myös Mourinhon tilalle useampaan otteeseen. Pohjoisirlantilainen ei kuitenkaan ole halukas poistumaan King Power Stadiumilta tänä kesänä, vaan keskittynyt johdattamaan joukkonsa FA Cupin mestaruuteen ja ensi kauden Mestarien liigaan.