Manchester Cityn toppari Nathan Aké harkitsee kesällä vaihtoehtojaan jäätyään debyyttikaudellaan pieneen rooliin, kertoo hollantilainen Voetbal International.

Aké, 26, siirtyi Cityyn viime kesänä Bournemouthista 45,3 miljoonalla eurolla, mutta hän on pelannut uudessa seurassaan vain 11 ottelua. Hän on kärsinyt tällä kaudella nivus- ja takareisivammoista, mutta kunnossa ollessaankin hollantilaispuolustaja on ollut usein varavaihtoehto.

Voetbal Internationalin mukaan Aké sai viime kesänä ”unelmasiirtonsa” Bournemouthin pudottua Valioliigasta. Hänellä oli useita tarjouksia pöydällä, mutta keskustelu Cityn managerin Pep Guardiolan kanssa sai hänet valitsemaan Manchesterin sinisen puolen.

Aké tietää, että hän on jäänyt nokkimisjärjestyksessä muiden kilpailijoidensa taakse. Ruben Días on ollut yksi maailman parhaista toppareista tällä kaudella, John Stonesin esitykset ovat ottaneet huiman harppauksen eteenpäin ja myös Aymeric Laporte on saanut vastuuta viime aikoina. Aké on pelannut urallaan myös vasempana laitapuolustajana, mutta Guardiolalla on sille paikalle myös João Cancelo, Oleksandr Zintšenko ja Benjamin Mendy.

Hollantilaistoppari ei ole vielä päättänyt, haluaako hän jäädä vai lähteä, mutta jos Aké siirtyy muualle, hän haluaa seuraan, jossa hän saa takuuvarmasti peliaikaa.