Kasper Schmeichel uskoo Leicesterin olevan FA Cupin finaalin alla seuran historian parhaassa tilanteessa. Ketut jahtaa lauantaina Wembleyllä ensimmäistä Cupin voittoaan Chelseaa vastaan.

34-vuotias Schmeichel oli vuonna 2016 mukana voittamassa Leicesterin yllätysmestaruutta Valioliigassa. Tanskan maajoukkuemies on päässyt kokemaan Kettujen paidassa myös kauden 2016-17 Mestarien liigan otteluja.

Leicester on myös Valioliigassa ennen viimeisiä kierroksia kolmantena, kun joukkueella on kaksi ottelua jäljellä.

– Leicesterin kaltaisena seurana on vaikeaa murtautua niin kutsutun Big Six -ryhmän joukkoon, mutta tässä me taas olemme antamassa kaikkemme, Schmeichel kommentoi Sky Sportsille.

Leicester ajautui kevään 2016 mestaruutensa jälkeen laskusuuntaan etsiessään identiteettiään. Mestarivalmentaja Claudio Ranieri sai potkut, eivätkä seuraajat Craig Shakespeare ja Claude Puel onnistuneet kääntämään kurssia.

Syöksylasku kulminoitui syksyn 2018 tragediaan kun seuran omistaja Khun Vichai menehtyi helikopterionnettomuudessa King Power Stadiumin ulkopuolella.

Vasta Brendan Rodgersin astuminen managerin paikalle vuoden 2019 alussa auttoi seuraa löytämään identiteettinsä.

Schmeichel allekirjoittaa tämän.

– Mielestäni yksi suurista käännekohdista on ollut Brendanin tulo seuraan. Hän on atanut meille selkeän identiteetin, joka keskittyy suoraviivaisuuteen ja johtajuuteen, mikä rakentaa seuraa kohti tulevaisuuden menestystä.

– Yritimme ehkä aiemmin miettiä liikaa olemmeko vastaiskujoukkue vai pallonhallintajoukkue vaiko jotain siltä väliltä.

– Se johti epätasaisuuteen, mutta nyt olemme toista kautta putkeen kilpailemassa sarjan kärkipäässä ja tähtäämme finaaleihin.