Gareth Balen lainapesti Tottenhamissa päättyi kahden maalin sunnuntai-iltaan Leicesterin King Power Stadiumilla. Sysättyään 87. ja 96. minuutin maaleillaan walesilainen piti aiemmin tänä vuonna antamansa lupauksen salamannopeasti.

Ollessaan Walesin maajoukkuekomennuksella maaliskuussa hyökkääjä kertoi palaavansa Madridiin lainajakson jälkeen. El Chiringuito TV:n kamerat löysivätkin 31-vuotiaan Espanjan pääkaupungista vain tunteja Leicester-ottelun päättymisestä.

Maanantaina levisi Balen lausunto, jonka mukaan hän tietää jo tulevan osoitteensa, mutta ”sen kertominen ennen kisoja aiheuttaisi kaaoksen”.

Bale ja hänen agenttinsa Jonathan Barnett ovat pelanneet median kanssa aiemminkin, niinpä ”kaaos”-kommentti oli luultavasti huolella hiottu odottamaan sopivaa hetkeä.

Tottenhamilla ei ole entiseen pelaajaansa osto-opiota, mutta laajalti on vallalla käsitys, jonka mukaan tämä pyrittäisiin saamaan pysyvällä siirrolla Daniel Levyn palkkalistoille. Toisaalta, laiturin sopimus Realin kanssa umpeutuu vuoden kuluttua, ja on esitetty myös että tämä ”katsoo sen loppuun”. Peliaikaa Los Blancosissa lienee turha haaveilla, mutta sen kaltaiset asiat eivät ole tuntuneet Balea aiemminkaan haittaavan.