Liverpool teki kesän ensimmäisen pelaajahankintansa perjantaina, kun se vahvisti alakertaansa RB Leipzigista naaratulla Ibrahima Konatélla.

Liverpool aktivoi Konatén 40 miljoonan euron ulosostoklausuulin, jonka jälkeen 22-vuotias ranskalaistoppari allekirjoitti viiden vuoden mittaisen sopimuksen englantilaisseuran kanssa.

Jürgen Kloppin mukaan Konatélla on mahdollisuus nousta saman tien Liverpoolin avauskokoonpanoon, vaikka vaihtoehtoja topparin tontille alkaakin olemaan enemmän kuin tarpeeksi.

Ensi kaudella avauksen paikasta taistelevat näiltä näkymin myös Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joël Matip, Nat Phillips, Rhys Williams sekä tammikuun yllätyshankinta Ben Davies. Schalkesta lainatun Ozan Kabakin ei sentään odoteta Anfieldille jäävän.

– Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet Ibrahiman tasoisen pelaajan ryhmäämme. Hän on pelaaja, jota olen ihaillut pitkän aikaa – aina siitä lähtien kun näin hänen potentiaalinsa Sochauxin riveissä, kommentoi Klopp Liverpoolin verkkosivuilla.

– Kärsittyämme niin monta loukkaantumista topparin tontilla, oli selvää, että meidän piti vahvistaa tätä pelipaikkaa. Ibrahima lisää laadukkuutta nykyisten keskuspuolustajiemme joukkoon. Hänen fyysiset ominaisuutensa ovat todella vakuuttavia: hän on nopea, hyvin vahva ja dominoi ilmatiloja.

[readmore from=Liverpool]

– Hän saapuu tänne pelattuaan yli 90 ottelua Leipzigille. Tämä lukema voisi varmasti olla suurempi ilman loukkaantumisia, mutta hänellä on joka tapauksessa merkittävästi kokemusta Bundesliigasta ja eurokentiltä – kahdesta erittäin kovatasoisesta sarjasta.

– Olen varma, että hän voi pelata meille saman tien. Hän on kuitenkin vasta 22-vuotias poika, jolla on tilaa kehittyä massiivisen potentiaalinsa takia. Tiedän, että hän on halukas kehittymään kanssamme tullakseen entistä paremmaksi. Se on minusta todella jännittävää, koska hän on jo erittäin hyvä pelaaja. Odotan innolla hänen kanssaan työskentelemistä.