Norwich ja Aston Villa kertovat sivuillaan, että ne ovat päässeet sopuun laitahyökkääjä Emiliano Buendían siirrosta.

Buendía, 24, on parhaillaan Argentiinan maajoukkueen matkassa koronakuplassa, joten hän osallistuu Villan lääkärintarkastukseen vasta, kun Argentiina on pelannut keskiviikon vastaisena yönä MM-karsintaottelunsa Kolumbiaa vastaan.

Norwich kertoo tiedotteessaan, että se saa Buendíasta seurahistoriansa ennätyskorvauksen. The Athleticin mukaan alustava siirtosumma on 33 miljoonaa puntaa (noin 38,5 miljoonaa euroa), joka voi kasvaa bonusten myötä vielä viidellä miljoonalla punnalla. Lisäksi Norwich kuittaa 10 prosenttia argentiinalaistaiturin seuraavasta siirtosummasta.

Buendíasta tulee siirron myötä myös Villan kaikkien aikojen kallein pelaajahankinta. Hän on jo aiemmin neuvottelut Villan kanssa sopimuksensa henkilökohtaiset ehdot.

Päättyneellä kaudella Buendía valittiin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi, kun Norwich nousi toista kertaa kolmen vuoden sisällä Valioliigaan. Buendía pelasi 39 sarjapeliä tehden niissä yhteensä 15 maalia ja syöttäen 17. Norwichin pelaajista häntä useammin maalinteossa onnistui ainoastaan Teemu Pukki (26), jonka kanssa Buendía juoni tällä kaudella peräti 12 osumaa.

Aston Villa

@AVFCOfficial
Aston Villa and Norwich City have reached an agreement for the transfer of Emiliano Buendía.