Englanti ja Skotlanti kohtasivat perjantai-iltana kauan odotetussa EM-kisaottelussa Wembleyllä.

Englannilla oli voitolla mahdollisuus varmistaa jatkopaikka, kun taas Skotlannin oli kyettävä pisteille pitääkseen jatkohaaveet elossa.

Vauhdikas ja samalla myös viihdyttävä ottelu päättyi lopulta maalittomaan 0-0-tasapeliin. Pistejako oli pelitapahtumiin nähden varsin oikeutettu tulos.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? Englanti-Skotlanti -ottelua seuraamaan saapunut Sir Alex Ferguson käännytettiin Wembleyn VIP-parkkipaikalta

Skotlanti loi ottelussa vaarallisimmat maalipaikat, mutta viimeistely ontui. Lähimpänä maalintekoa oli Stephen O’Donnell, jonka laukauksen eteen Englannin maalilla torjunut Jordan Pickford venyi upeasti.

Englanti oli koko ottelun ajan enemmän tai vähemmän aneeminen. Se hallitsi näennäisesti peliä, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Paras maalipaikka aukesi jo kymmenen minuutin kohdalla John Stonesille, mutta englantilaistoppari puski pallon avopaikasta tolppaan.

0-0-tasapeli oli harvinainen lopputulos. Englanti ja Skotlanti olivat kohdanneet ennen tätä ottelua historian saatossa 32 kertaa Wembeyllä, eikä koskaan aiemmin oltu jääty maaleitta.

Squawka

@Squawka
For the first time in the fixture's history, #ENG and #SCO have played out a 0-0 draw at Wembley. 🙃

#EURO2020