Entinen valioliigavalmentaja Harry Redknapp on antanut Gareth Southgatelle neuvon Englannin avauksesta tiistain EM-kisojen neljännesvälieräotteluun Saksaa vastaan.

Redknappin mielestä Southgaten pitäisi pitää lohkovaiheen päätöspelissä loistanut Jack Grealish avauksessa. Aston Villan kapteeni tarjoili ottelussa syötön Raheem Sterlingin voittomaaliin.

Southgate on peluuttanut läpi turnauksen kahta puolustavaa keskikenttäpelaajaa Declan Ricea ja Kalvin Phillipsiä. Redknapp valitsisi Saksa-peliin ennemmin aktiivisemman kaksikon Grealishista ja Mason Mountista.

– En henkilökohtaisesti näe syytä miksi emme voisi peluuttaa Grealishia seuraavassa ottelussamme Saksaa vastaan, Redknapp kommentoi Sky Sportsille.

– Osa Englannin paidassa pelaamista on kyky luovuttaa pallo pois. Voitko haluta palloa jokaisella hetkellä? Pystytkö saamaan jotakin aikaiseksi?

– Kuinka monta kertaa Grealish onkaan ohittanut laitapuolustajansa. Hän rakensi maalin (Tshekkiä vastaan). En näe mitään syytä, jolla voisimme jättää hänet pois seuraavasta ottelusta.

– Jos Mason Mount ja Grealish pelaisivat yhdessä, olisin Saksana hermostunut. Olisin enemmän hermostunut näitä kahta vastaan kuin Ricen ja Phillipsin kohdatessa. Kyse ei ole epäkunnioituksesta heitä tai ketään muuta kokoonpanosta ulosjätettyä kohtaan, mutta Grealishin on pelattava.

Mountin kelpoisuus Saksa-peliin on edelleen auki. Chelsean keskikenttäpelaaja on ollut yhdessä joukkuetoverinsa Ben Chilwellin kanssa eristyksessä oltuaan lähikontaktissa Skotlannin Billy Gilmourin kanssa. Gilmour antoi viime viikon perjantain EM-ottelun jälkeen positiivisen koronavirusnäytteen.

Kaksikko on harjoitellut itsenäisesti muun joukkueen ulkopuolella. Eristys on päättymässä maanantaina.