Englanti on edennyt EM-kisojen puolivälieriin kaatamalla tiistai-iltana Saksan Wembleyllä 2-0-lukemin.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
⏰ RESULT ⏰

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Sterling & Kane net as England reach the quarter-finals 🎉
🇩🇪 Germany lose in the round of 16 at a major tournament for the first time.

🤔 Fair result at Wembley Stadium?

#EURO2020

Saksa aloitti ottelun vahvasti, mutta Englanti otti pelin haltuunsa avausjakson loppua kohden.

Jo seitsemännellä peliminuutilla nähtiin Englannin kannalta vaaratilanne, kun Leon Goretzka oli karata maalintekoon. Declan Rice repi hänet kumoon rangaistusalueen rajalla ja sai rikkeestään keltaisen kortin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Saksan toinen huippupaikka avautui reilun puolen tunnin jälkeen yllättäen avauskokoonpanoon nimetylle Timo Wernerille. Hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Jordan Pickfordia, joka venyi loistavaan jalkatorjuntaan.

Englanti sai parhaan maalipaikkansa lisäajalla. Harry Kane oli rangaistusalueella täysin vapaana, mutta huono kosketus palloon ja Mats Hummelsin upea liuku vesittivät tilanteen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
That tackle from Mats Hummels 😱

As good as a goal 👏

#EURO2020 | #ENG #GER

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tavoin Saksan komennossa.

Ottelun avausmaali oli lähellä vain muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Kai Havertz pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Voimakas laukaus oli painumassa yläkulmaan, mutta Pickford pääsi viime hetkillä käsillään väliin.

Englanti vaihtoi 69. peliminuutin kohdalla Jack Grealishin kentälle Bukayo Sakan tilalle – ja se kannatti.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
That feeling when Jack Grealish comes in 😅

Grealish ehti olla kentällä vain kuusi minuuttia, kun hän oli mukana järjestämässä Englannin voittomaalia. Grealish antoi Luke Shaw’lle syötön vasemmalle laidalle, Shaw jatkoi pallon maalin eteen Raheem Sterlingille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Saksa oli nousta ottelussa tasoihin, kun peliä oli takana 82 minuuttia. Havertz syötti Thomas Müllerin läpiajoon, mutta saksalaishyökkääjä laukoi hiuksenhienosti ohi maalin.

Englanti löi viimeisen naulan Saksan arkkuun vain hetkeä myöhemmin. Shaw ja Grealish järjestivät jälleen huippupaikan maalin eteen, jonka Kane sai tällä kertaa puskea sisään. Maali oli viime kaudella Valioliigan maalikuninkuuden voittaneelle Kanelle kisojen ensimmäinen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Harry Kane has scored at the European Championships for the first time in his career.

#ENG 2-0 #GER at Wembley.

Saksa-voiton myötä Englanti rikkoi pitkän kirouksensa. Se ei ollut koskaan aiemmin voittanut EM-kisoissa pudotuspeliottelua varsinaisella peliajalla.

Myös toinen kirous voi rikkoutua tulevina viikkoina. Englanti ei nimittäin ole koskaan aiemmin edennyt EM-kisojen finaaliin. Nyt siihen on loistava mahdollisuus. Se kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Ruotsi-Ukraina, ja mahdollisessa välieräottelussa vastaan asettuu joko Tanska tai Tshekki.

Squawka

@Squawka
For the first time in European Championship history, #ENG have won a knockout game in the tournament in 90 minutes.

Football really is coming home. 🦁