Arsenal ja laitahyökkääjä Willian ilmoittivat maanantaina purkaneensa sopimuksensa, jota olisi ollut jäljellä vielä kaksi vuotta.

Brasilialaislaituri siirtyi seuraan viime kesänä paikalliskilpailija Chelseasta. Willian, 33, saapui Tykkimiesten riveihin kaksinkertaisena Valioliiga-mestarina ja Chelsean entisenä luottopelaajana, mutta hänen aikansa Arsenalissa sujui ankeasti.

Heikkojen esitysten myötä Willian joutui kannattajien silmätikuksi, eivätkä lehtitiedot hänen muhkeasta palkastaan helpottaneet tilannetta.

Uutisoimme viime viikonloppuna Sky Sportsin tietojen pohjalta, että Willian ei vaadi Arsenalilta saataviaan jäljelle jäävistä sopimusvuosista. Hänen palkkatasollaan se tarkoittaa noin 23,6 miljoonan euron potista luopumista.

Skyn mukaan Willian hyväksyi sen, että hänen siirtonsa Arsenaliin ei sujunut toivotulla tavalla. Hänet tunnetaan Valioliigassa esimerkillisenä ammattilaisena ja hän halusi jättää Englannin taakseen kunniakkaasti.

Brasilialaislaiturin jäähyväisviesti sosiaalisessa mediassa vaikuttaisi tukevan tietoja, joiden mukaan Willian on luopunut merkittävästä erorahasta.

– Valitettavasti asiat kentällä eivät sujuneet, kuten me kaikki suunnitelimme ja toivoimme. Minä sain paljon kritiikkiä, etenkin joiltain lehdistön jäseniltä, että olisin tullut tänne vain taloudellisten syiden takia, kommentoi Willian Instagram-tilillään.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Willian (kesk.) pelasi Valioliigassa 259 ottelua. Kuva: Getty Images

– Toivon, että tämänpäiväiset toimeni kertovat noille ihmisille ja he ymmärtävät, että asia ei ollut niin. Toivottavasti tämä opettaa joillekin ihmisille, että heidän ei pitäisi tuomita niin nopeasti ja luoda huonoja ympäristöjä tehdääkseen itsestään tärkeitä, joskin ymmärrän, että se on osa tätä lajia.

– Olen koko urani ajan tehnyt kaikkeni ollakseni paras mahdollinen versio itsestäni. Haluan aina voittaa ja minun on vaikea hyväksyä sitä, kun en voita. Valitettavasti sitä ei tapahtunut minulle Arsenalissa ja olen pahoillani siitä.

– Tulin Englantiin vuonna 2013 ja olen nauttinut jokaisesta minuutistani täällä. Haluan kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat auttaneet minua tämän matkan aikana pelaamaan tässä mahtavassa liigassa, joka on täynnä sydäntä ja henkeä.

– Arsenalin kannattajat, olen pahoillani, ettemme ikinä tavanneet kunnolla pandemian takia, mutta tiedän teidän halunne menestyä ja te tuette seuraa uskomattomalla tavalla, joten toivon teille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, koska te ansaitsette sen. Toivotan kaikille muillekin tämän historiallisen seuran jäsenille kaikkea hyvää tulevaan.

Willian on jo palannut 2,5-vuotisella sopimuksella kotimaansa liigaseuraan Corinthiansiin, jossa hän aloitti uransa.