Liverpoolin manageri Jürgen Klopp piti näkemästään, kun kesällä hankittu toppari Ibrahima Konaté debytoi lauantaina uudessa seurassaan.

Konaté, 22, pelasi täydet minuutit Liverpoolin alakerrassa, kun joukkue kaatoi Crystal Palacen 3-0 Valioliigassa.

Malilaispuolustaja värvättiin kesällä RB Leipzigista 40 miljoonalla eurolla, mutta hän istui kauden viisi ensimmäistä peliä vaihtopenkillä. Klopp myönsi, että Konaté on tarvinnut hieman aikaa sopeutua, mutta hänestä lauantain debyytti oli hyvä merkki tulevasta.

– Kyllä, ehdottomasti. Se (sopeutuminen) on todella tärkeää. Uskon, että me kaikki näimme, millainen potentiaali tällä pojalla on. Se on uskomatonta, hehkutti Klopp Liverpoolin sivuilla.

– Fyysisyys, teknisyys, pelinlukutaito, häneltä löytyy kaikki. Mutta kun jo nuorena pelajaana on noin taitava kuin Ibou, niin välillä luottaa niihin taitoihin liikaa, ja Valioliiga on kova oppikoulu.

– Lauantain ottelu oli hyvä esimerkki siitä, kun Crystal Palace peluutti ensin [Christian] Bentekeä ja sitten [Odsonne] Édouardia, Wilfried Zaha leikkasi koko ajan laidalta sisään, Jordan Ayew pyöri ympäriinsä. He ovat kunnon hyökkääjiä, ja hän pärjäsi todella hyvin.

– Ehkä ensimmäisessä ottelussa ei ole kovin mukavaa, kun pelaa täysin uudessa puolustuslinjassa, mutta se toimi todella hyvin, kun hän pelasi yhdessä Virgilin (van Dijk) ja Jamesin (Milner) kanssa. Myös Kostas [Tsimikas] pelasi huippuottelun.

– Häneltä on odotettavissa vielä paljon. Hän on yhä nuori, ja kaikkien uusien hankintojemme on tietysti totuttava pelitapaamme ja tähän liigaan.

– Tämä on erityinen sarja. Hän on hyvällä tiellä, ja minä olen todella tyytyväinen tästä prosessista.