Valioliigan sunnuntai käynnistettiin aurinkoisella etelärannikolla Southamptonissa, jonne vieraaksi oli matkannut Wolverhampton. Hienoista olosuhteista huolimatta ottelu oli pitkään kaikkea muuta kuin hyvää mainosta sarjalle.

Ratkaisijoiksi nousivat pelaajat Wolvesin kokoonpanon ääripäistä, maalivahti Jose Sa ja hyökkääjä Raúl Jiménez. Täysi pistepotti vieraille lukemin 0-1.

Southampton FC

@SouthamptonFC
Sunday squad 👊

The #SaintsFC side that will be taking on #Wolves:

Wolves

@Wolves
Our line-up for this afternoon's @premierleague clash against @SouthamptonFC. #SOUWOL

🐺📋

Ottelun alussa ei todellakaan säästelty. Wolvesin Nelson Semedo ampui ensimmäisen kerran kohti Alex McCarthyn vartioimaa Saints-maalia jo ensimmäisellä peliminuutilla. 31-vuotias teki oikein sijoittuneena mainion torjunnan.

Kolmannella minuutilla Mohamed Elyounoussi ja vieraiden Fernando Marcal iskivät päänsä yhteen Southamptonin hyökätessä, ja kaksikkoa jouduttiin hoivailemaan.

Avausjakson puoliväli taittui edelleen maalittomassa tilanteessa, vaikka varsinkin isäntien intensiteetti oltaisiin jo saatettu palkita osumalla. Kumpikaan joukkueista ei vain tuntunut pystyvän riittävään terävyyteen maalin edustalla.

40. minuutilla Nathan Redmond pamautti pallon Wolves-verkkoon komeasti yläriman kautta – tilanne kuitenkin selkeä paitsio. Tämä jäi lupaavasti alkaneen ottelun ensimmäisen puolikkaan kohokohdaksi.

Wolves löysi tutun sankarin

Lähestyttiin jo tunnin rajapyykkiä, kun Southampton sai aikaiseksi lupaavan oloisen, organisoidun hyökkäyksen. Valentino Livramenton etukulmavetoon ehti kuitenkin vieraiden Jose Sa mainiosti vastaan.

61. minuutilla Raúl Jiménez päästi sekä itsensä, että tämän ottelun piinasta. Vakavasta päävammasta toipunut meksikolainen iski ensimmäisen osumansa sitten viime lokakuun, saatuaan siirrellä boksissa palloa ohi Saints-puolustuksen usemaan otteeseen. Päättäväinen veto upposi vasempaan alakulmaan, vieraskannattajien todistaessa tapahtumia läheltä.