Arsenal osti kesällä peräti 50 miljoonalla punnalla keskuspuolustaja Ben Whiten Brightonista.

Myös Englannin kivikovassa maajoukkueessa pelannut 24-vuotias toppari osoitti tasonsa jo viime kaudella, mutta jättisiirto sai irvileuat myös liikkeelle.

Muun muassa sillä tulokulmalla, että Manchester United hankki Raphaël Varanen ja Cristiano Ronaldon halvemmalla.

Pohjoislontoolaisten alku oli erittäin vaikea, mutta nyt joukkueen tilanne alkaa näyttämään tuloksellisesti paremmalta. Suuri ansio tästä kuuluu myös Whiten otteille.

Kuudesta viimeisimmästä ottelustaan kaikki kilpailut mukaan lukien, Arsenal on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan.

White on avannut kamppailuista viisi ja huilannut liigacupin ottelun AFC Wimbledonia vastaan.

Arsenal on kuudessa viimeisessä pelissään päästänyt vain yhden maalin. Se syntyi Pohjois-Lontoon derbyssä Tottenhamia vastaan. Maalin viimeisteli Heung-Min Son, mutta Spurs hävisi 1-3.

White kertoi Skyn haastattelussa, että jalkapallo ei ole koskaan kiinnostanut häntä muuten kuin pelaajana.

– En seuraa jalkapalloa käytännössä ollenkaan. En katsonut pelejä nuorempana, enkä katso nytkään. Rakastin vain jalkapallon pelaamista, White paljasti.

– Katson välillä omia pelejäni analyyttisistä syistä ja ehkä joskus Englannin pelejä, mutta puuhailen samalla jotain muuta. En ikinä istuisi alas vain katsoakseni jalkapalloa.

Osasyy tähän on topparin mielestä myös ammatin luonne.

– Jalkapallo on erittäin intensiivistä. Annat joka päivä aivan kaikkesi. Sen jälkeen haluan vain mennä kotiin ja ajatella aivan muita asioita. Sitten herään virkeänä ja valmiina antamaan taas sata prosenttia, kertoi White.

Syyskuussa Ben White sai pidettyä myös Teemu Pukin maaleitta. Getty Images.

Keskuspuolustajan alku ei ollut helppo, mutta White ei usko siirron suurempaan seuraan vaikuttaneen hänen omaan tekemiseensä.

– Ensimmäinen ottelu meni itseltäni heikosti ja sitten sain koronatartunnan. Sitten kaikki alkoi lopulta sujumaan. En kokenut tulleeni suurseuraan tai erilaiseen ympäristöön, koska kaikki olivat niin mukavia alusta asti. Tunsin oloni tervetulleeksi.

Arsenal kohtaa maanantaina Crystal Palacen, jota valmentaa Gunners-legenda Patrick Vieira.

White pelaa samalla pelinumerolla kuin Vieira (4), mutta ei osaa kertoa paljon seuralegendasta.

– En tosiaan katsonut jalkapalloa juuri nuorempanakaan. Tiedän, että hän oli huippupelaaja, mutta en osaa mennä yksityiskohtiin, myönsi White.

Arsenal ja White pyrkivät jatkamaan nollapelien tiellä myös Vieiran luotsaamaa Palacea vastaan. Topparin mielestä tavoite vaatii aina koko joukkueen huippusuorituksen.

– Ei puolustus ole vain maalivahti ja puolustuslinja. Hyvät tulokset vaativat kovaa työtä koko joukkueelta.

White kertoo rakastavansa puolustamista ja sitä tunnetta, kun oma pää pysyy puhtaana. Toppari rakastaa jalkapalloa, mutta vain pelaajana.

Lähde: Sky