Manchester Unitedin entinen laitapuolustaja Patrice Evra kertoo The Timesin haastattelussa, että hän joutui 13-vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Ranskan A-maajoukkueessa 81 kertaa esiintynyt Evra, 40, kertoo hyväksikäytöstä tarkemmin pian julkaistavassa omaelämäkertakirjassaan. Evran mukaan hänen opettajansa käytti häntä hyväksi, kun hän asui nuorena tämän luona.

Kaksi viikkoa sitten Evra matkusti Pariisiin kertoakseen hyväksikäytöstä ensimmäisen kerran äidilleen. Ranskalaislegenda sanoi Timesille, että traumaattisesta kokemuksesta oli vaikea avautua haastattelussa, mutta vanhemmalle kertominen oli vielä vaikeampaa.

– Hän oli tietysti musertunut, sanoi Evra.

– Se oli vaikea hetki minulle. Minun on vielä kerrottava muutamalle veljelleni ja siskoilleni ja läheisille ystävilleni.

– En halua, että ihmiset säälivät minua. Se on vaikea tilanne. Äiti ei odota kuulevansa tällaista omalta lapseltaan.

– Se oli iso järkytys hänelle. Hän sanoi olevansa pahoillaan. Hän sanoi, etten saisi laittaa sitä kirjaan, koska se on yksityinen asia mutta sitten sanoin, että kyse ei ole minusta, vaan muista lapsista. Sitten hän ymmärsi.

Evran mukaan hän ei ole harkinnut oikeustoimia hyväksikäyttäjäänsä kohtaan, mutta hänen äitinsä on kannustanut siihen.

Ranskan entinen maajoukkuepuolustaja pelasi Manchester Unitedissa vuosina 2006-2014 ja voitti tuona aikana muun muassa viidesti Valioliigan ja kertaalleen Mestarien liigan.