Liverpoolin Mohamed Salah on ollut aivan uskomattomassa vireessä alkukauden. Egyptiläinen on viimeistellyt 12 ottelussaan peräti 15 maalia.

Valioliigan puolella Salah on osunut kymmenen kertaa yhdeksässä kamppailussa. Liverpool ei ole hävinnyt vielä peliäkään liigassa ja joukkue on pisteen kärjessä majailevan Chelsean perässä.

Liverpoolin vasemman laidan skotlantilainen juoksukone Andrew Robertson ei löydä Skyn haastattelussa tarpeeksi voimakkaita ylisanoja Salahin nykyvireestä.

– Taso, jolla Mohamed pelaa juuri nyt, on jotain käsittämätöntä. Hän saattaa välillä kävellä kentällä tietäen, että yksikin paikka riittää, Robertson sanoi.

– Hän saa aivan liian vähän arvostusta työmoraalistaan. Salah auttaa uskomattoman hienosti Trentiä (Alexander-Arnold) laidallaan. Kaikesta siitä työnteosta hän pääsee parhaimmilleen. Mohamed on henkisesti erittäin vahva.

Robertsonin mielestä egyptiläisen harteilla lepää suuri vastuu Liverpoolin menestyshaaveissa ja Salah on hänen mukaansa tällä hetkellä omassa kastissaan globaalisti.

– Ehdottomasti maailman paras pelaaja tällä hetkellä. Mohamed on aivan uskomaton ja ei tämä vielä riitä tuolle miehelle. Hän haluaa jatkaa tähän tapaan koko kauden. Toivottavasti se myös onnistuu, koska hänen maalinsa auttavat meitä voittamaan pokaaleja.

Salah neuvottelee parhaillaan jatkosopimuksesta. Egyptiläinen on ilmaissut jo halunsa pelata koko loppu-uransa Liverpoolissa. Robertson solmi itse pitkän jatkosopimuksen kesällä ja toivoo seurakaverinsa tekevän pian samoin.

– Toivottavasti pääsen jatkamaan pelaamista Mohamedin rinnalla. Rakastan sitä ja rakastan kaikkia jätkiä, joiden kanssa nyt pääsen pelaamaan. Toivottavasti kukaan ei lähde, kertoi Robertson.

Skotlantilainen korostaa kuitenkin, että nämä asiat ovat puhtaasti seuran ja pelaajan välisiä asioita. Robertson uskoo silti, että tilanne on varmasti hermoja raastava myös Liverpoolin faneille, koska Salah olisi liki mahdoton korvata.

Lähde: Sky