Crystal Palacen laitahyökkääjä Wilfried Zaha on joutunut rasististen solvausten kohteeksi sosiaalisessa mediassa Manchester Cityä vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Zaha, 28, onnistui lauantaina maalinteossa, kun Palace haki Manchesteristä 2-0-voiton Citystä. Pelin jälkeen Norsunluurannikon maajoukkuetähti jakoi Instagramissa kuvakaappauksia somessa saamistaan rasistisista viesteistä

– Tämä viesti ei ole sitä varten, että saisin miljoona viestiä, joissa sanotaan, että ”seisomme kanssasi ja se on inhottavaa”, tai sitä varten, että saisin sympatiaa, kirjoitti Zaha Instagram-tarinassaan.

– En ole täällä kaiken sen hölynpölyn takia, jota tehdään sen sijaan, että korjattaisiin todellinen ongelma!

– En välitä solvauksista, koska nykyään se on osa työtäni, vaikka se ei ole tekosyy, mutta värini tulee aina olemaan todellinen ongelma, mutta se on hyvä, koska tulen aina olemaan MUSTA JA YLPEÄ!

– Tulkaa puhumaan minulle, kun otatte tämän asian oikeasti vakavasti.

Viime keväänä Zahasta tuli ensimmäinen Valioliiga-pelaaja, joka lopetti polvistumisen ennen otteluja. Black Lives Matter -liikkeen ja rasismin vastaisen taistelun tueksi tarkoitetusta eleestä on Zahan mukaan on tullut vain osa ottelua edeltäviä perusrutiineja.

– Asiaan ei ole olemassa oikeaa tai väärää ratkaisua. Tunnen kuitenkin henkilökohtaisesti, että polvistumisesta on tullut vain osa ottelua edeltäviä rutiineja. Tällä hetkellä ei ole merkitystä, polvistummeko vai seisommeko. Joitakin meistä sorretaan siitä huolimatta, kommentoi Zaha maaliskuussa.