Kovaan vireeseen äityneen West Hamin luotsi David Moyes, 58, saavuttaa tällä viikolla 1 000 ottelun rajan managerina.

Manchester Unitedissa, Real Sociedadissa ja Sunderlandissa flopannut Moyes elää tällä hetkellä uutta kevättä managerina. Hänen toistaiseksi pisin pestinsä on ollut onnistunut jakso Evertonissa 2002–2013.

Sheffield Unitedin entinen manageri Chris Wilder korostaa BBC:llä, ettei Moyesin menestyksen pitäisi yllättää ketään. Wilderin mukaan Manchesterissa epäonnistumisen ei saa antaa leimata skottia – siellä ei ole kukaan muukaan onnistunut legendaarisen Sir Alex Fergusonin jälkeen.

[readmore from=West-Ham]

– Olen tavannut Davidin lukuisia kertoja, eikä hän ainoastaan tunne peliä vaan kunnioittaa sitä – hän on rehellinen ja avoin, Wilder sanoo.

Hänen mukaansa Moyes on erityisen hyvä rakentamaan joukkueelleen ympäristön, jossa se voi pelata mahdollisimman tehokkaasti ja voittaa pelejä.

– Selvästi hän tekee töitä laadukkaiden maajoukkuepelaajien kanssa, mutta hän on pannut pyöreät palikat pyöreisiin koloihin ja saanut heidät pelaamaan maksimitasolla, mikä osoittaa mielestäni valtavaa lahjakkuutta managerilta.

– Sen hengen lisäksi heillä on loistava työmoraali sekä rakenne pallon kanssa ja ilman palloa. He löytävät erilaisia tapoja voittaa pelejä. On se sitten pitkällä pallolla tai murtautumalla läpi – hän tekee sen, jos se toimii.

Wilderin mukaan Moyes on näyttänyt sopeutumis- ja muuntautumiskykynsä vuosien saatossa, kun peli on koko ajan mennyt eteenpäin.