Manchester United -ikoni Gary Neville ylistää Manchester Cityn 27-vuotiasta laitapuolustajaa João Canceloa, joka oli näkyvässä roolissa viime viikonlopun derbyottelussa.

Cancelo alusti Cityn molemmat osumat 2–0-voitossa Old Traffordilla. Neville tuntee portugalilaisen erittäin hyvin, sillä hän valmensi tätä aikanaan Valenciassa.

Kerroimme jo aiemmin, että Neville kehotti tuolloin Unitedia hankkimaan Cancelon riveihinsä.

– Hän on atleettinen kone. Hän on mahtava juoksija ja juoksee kauniisti pallon kanssa – lisäksi hän on kova poika. Hän on vahva, hän on rohkea puolustaessaan, hän vaikuttaa peliin puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Ja hän tekee sitä, mitä ajattelin hänen tekevän, Neville sanoo podcastissaan Sky Sportsin mukaan.

– Välillä näkee, että pelaajat eivät täytä potentiaaliaan. Hän on täyttämässä potentiaalinsa. En voisi olla onnellisempi hänen puolestaan ihmisenä, koska tiedän, kuinka vaikeaa Valenciassa oli silloin, kun hän ja minä olimme siellä. Se oli kova koulu, jonka hän kävi läpi.

Nevillen mukaan Cancelo sai Valenciassa osakseen kritiikkiä. Hänet hankittiin seuraan kalliina teinipelaajana, joten odotukset olivat korkealla.

– Mutta hän on mahtava pelaaja, aivan mahtava pelaaja. Hän pelasi vasempana laitapuolustajana ja hän pelaa yhtä hyvin oikeana laitapuolustajana. Hän pystyy pelaamaan keskikentällä. Peluutin häntä aika ajoin oikealla Valenciassa, ja häntä voi halutessaan peluuttaa oikealla tai vasemmalla, koska hän on niin hyvä hyökkäyssuuntaan. Loistava jalkapalloilija. Hän tekee tästä Cityn joukkueesta paremman, ja se on vaikeata.