MM-karsintojen lohkoista E ei kenties ole kaikkein tasaisin; Belgia on jo voittonsa ja kisapaikkansa varmistanut, 16 pisteen erolla viimeisenä olevaan Valko-Venäjään. Kakkostilan Wales ei enää voi belgejä tavoittaa, mutta sillä on tiistai-illan otteluun hurja panos.

Lohkon kolmosena oleva Tsekki on Lohikäärmeistä vain kolme pistettä perässä. Keskinäisessä kohtaamisessaan joukkueet pelasivat tasan 2-2. Walesin maaliero ennen kohtalonhetkiä on 13-8, Tsekin 12-9. Siinä missä Wales kohtaa maailmanlistan ykkösen, on tsekeillä vastassaan Viro.

Gareth Bale on ollut vuosikausia brittien punaiselle joukkueelle se pelaaja, jonka apuun on vaikeissakin tilanteissa luotettu. Tänään 32-vuotiasta ei kentällä nähdä.

Bale otettiin vaihtoon lauantaina 5-1 voittoon Valko-Venäjästä päättyneen ottelun puoliajalla. Hänen pelikuntonsa on juuri nyt olematon, eikä nimeä 23 pelaajan listasta tiistaina löydy lainkaan.

– Alunperinkin tarkoitus oli, että hän pelaa puolikkaan siitä pelistä, ja saattaa sen jälkeen tuoda meille jotain toisessa ottelussa, valmentaja Robert Page sanoo BBC:n mukaan.

Takareisivamma teki näihin karsintaotteluihin osallistumisesta ylipäänsä melkoisen kynnyksen ylitettäväksi.

– Hän ei ole pelannut pariin kuukauteen, joten kentällä olo jo edellisessä pelissä oli fyysisesti iso urakka.