Italian Serie A:n yksi viimeisen kalenterivuoden sensaatioista on ollut Fiorentinan 21-vuotias kärkipelaaja Dušan Vlahović. Serbialaispelaaja on paukuttanut maaleja hurjaan tahtiin ja herättänyt kiinnostusta ympäri Eurooppaa.

Nuori hyökkääjä kertoi jo Fiorentinalle, että jatkosopimusta ei tule. Vlahović vaihtaa näillä näkymin siis maisemaa viimeistään kesällä 2023.

On silti hyvin mahdollista, että La Viola pyrkii tämän tiedon nojalla rahastamaan tähdestään jo tammikuussa mahdollisimman suuren summan.

La Repubblican mukaan juuri Vlahović voisi olla se mies, joka ratkaisee Pep Guardiolan ongelman.

Valioliigan hallitseva mestari jahtasi koko kesän kärkipelaajaa ja tarkalleen ottaen Harry Kanea. Englannin maajoukkuekapteeni halusi itsekin siirtyä, mutta Tottenham ei myynyt.

City pelaa käytännössä edelleen ilman varsinaista kärkipelaajaa kovin usein. Kane on joidenkin lähteiden mukaan edelleen seuran hankintalistalla. Luonnollisesti myös Erling Hålandin nimi on noussut esille tämän tästä.

Italialaismedian mukaan Guardiola on kuitenkin rakastunut serbialaiskärjen ominaisuuksiin ja siihen, kuinka hyvin tämä sopisi Cityn pelitapaan.

Seurat ovat lähteen mukaan aloittaneet jo keskustelut tammikuuhun liittyen. Fiorentina haluaisi Vlahovićista vähintään 50 miljoonaa euroa tammikuussa. Aiemmin hintapyyntö on liikkunut jopa 80 miljoonassa.

Arsenal olisi La Repubblicanin mukaan valmis maksamaan jopa sen verran, mutta nuori hyökkääjä ei halua pohjoislontoolaisten riveihin.

Fiorentina sen sijaan aikoo tammikuussa saamillaan rahoilla ostaa Sassuolon maajoukkuemiehen Gianluca Scamaccan.