Manchester City päätti Mestarien liigan alkulohkovaiheen tappioon, kun se hävisi tiistaina Red Bull Arenalla Leipzigille maalein 2-1.

City oli varmistanut lohkovoittonsa jo edellisellä ottelukierroksella, ja se myös näkyi joukkueen kokoonpanossa. Pep Guardiola päätti huilauttaa useita ykkösmiehiään merkityksettömässä ottelussa ja teki avaukseen peräti seitsemän muutosta sitten viime viikonlopun Watford-ottelun.

Runsaasta kierrätyksestä huolimatta Cityllä oli jalkeilla todella nimekäs miehistö, mutta Leipzig ei kumarrellut suurempaansa. Se hallitsi tyhjille katsomoille pelatun kotiottelunsa avausjaksoa ja teki sen aikana myös yhden maalin.

1-0-maali nähtiin 24. peliminuutin kohdalla ja siitä vastasi Dominik Szoboszlai. Konrad Laimer antoi nappisyötön pystyyn Szoboszlaille, joka karkasi läpiajoon. Unkarilaispelaaja harhautti City-vahti Zack Steffenin ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Man City conceded just one goal during the 2020/21 Champions League Group Stage...

They have conceded nine goals in 2021/22 without keeping a single clean sheet. 🤪

#UCL

RB Leipzigillä oli avausjakson aikana paikkoja lisämaaleihinkin, mutta liiallinen herkuttelu maalipaikoissa piti lukemat tauolle asti 1-0:ssa.

Toinen puoliaika oli Man Cityltä huomattavasti ensimmäistä parempi. Se haki kiivaasti tasoitusmaalia, mutta jakson avausosumasta vastasi kotijoukkue Leipzig.

Leipzig pääsi kesken Cityn hallinnan nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi kotijoukkueen juhlaan. Ruotsalaistähti Emil Forsberg antoi vasemmalta oivallisen syötön keskustaan André Silvalle, joka laukoi pallon voimalla alakulmaan. 2-0.

Vain minuutteja myöhemmin Riyad Mahrez kavensi pelin 2-1:een, kun hän sai loistosyötön Oleksandr Zinchenkolta takatolpalle. Maali oli Mahrezille jo viides tämän kauden Mestarien liigassa.

Viimeisellä kymmenminuuttisella tunteet kentällä alkoivat kuohumaan ja City-pelaajat sortuivat sikailuun.

Ensin Kyle Walkerilta nähtiin täysin idioottimainen temppu, kun hän potki takaapäin vastustajaa voimalla jaloille. Ottelun erotuomari Sandro Scharer nosti tilanteesta punakortin, joten englantilaispuolustaja on pelikiellon vuoksi sivussa pudotuspeliavauksesta.

Lisäajalla oli Raheem Sterlingin vuoro hölmöillä. Englantilaishyökkääjä hävisi kaksinkamppailutilanteen Benjamin Henrichsille, jonka jälkeen hän kävi potkaisemassa polvellaan maassa maannutta saksalaista päähän. Tilanne jäi ottelun tuomaristolta näkemättä, joten Sterling selvisi sikailustaan ilman korttia.

Citylle tappio oli kaikki kilpailut mukaan lukien jo tämän kauden kuudes. Tappioista viisi se on kärsinyt vierasnurmella.