Tiesitkö, että Manchester Cityn managerina vuodesta 2016 lähtien toiminut Pep Guardiola oli vuosituhannen alussa lähellä siirtyä Arsenaliin?

Moni tästä on varmasti joskus kuullut, mutta eivät varmasti kaikki.

Ennen kuin Guardiolasta tuli yksi maailman parhaimmista valmentajista, hän teki mittavan ja menestyksekkään peliuran keskikenttäpelaajana.

Valtaosan peliurastaan (1984-2001) Guardiola vietti Barcelonassa, jossa hän voitti kuusi kertaa Espanjan mestaruuden sekä kertaalleen Mestarien liigaa edeltäneen Euroopan Cupin.

Guardiolan sopimus Barcelonan kanssa päättyi vuoteen 2001, jonka jälkeen hän oli erittäin halukas siirtymään Arsenaliin. Espanjalaisluotsi paljasti kolme vuotta sitten Sky Sportsin haastattelussa, että hän kävi kahdenkeskisiä neuvotteluja Arséne Wengerin kanssa, mutta ranskalaisluotsi torppasi siirron.

– Olisin mielelläni pelannut hänen alaisuudessaan, Guardiola kertoi.

– Soitin hänellä ja hän ystävällisesti kutsui minut kotiinsa keskustelemaan. Kerroin hänellä, että unelmani on pelata Valioliigassa, halusin pelata hänen alaisuudessaan ja että tunsin voivani auttaa häntä.

[readmore from=Pep-Guardiola]

– Mutta hänellä oli joukkueensa. Hän sanoi, ettei siellä ollut tilaa minulle. Ymmärrän sen täysin, mutta olisin halunnut pelata hänen alaisuudessaan. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista.

Wenger puhui samasta aiheesta jo vuosia ennen Guardiolaa. Kaksikon kommentit täsmäävät muutoin täysin, mutta siirron kariutumisesta on selkeä näkemysero.

– Tapasin hänet kotonani. Hän halusi pelata Arsenalissa, mutta sitten hän menikin Italiaan, Wenger kertoi vuonna 2015.