Arsenalin osalta johtavana puheenaiheena on viime aikoina ollut gabonilaishyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang, jolta otettiin pois joukkueen kapteenius ja joka on ollut hyllytettynä kahdesta edellisestä ottelusta. Ei 32-vuotiaan kärkimiehen kausi ole muutenkaan totutun loistokas ollut, sillä 14 valioliigapelin saldona on vain neljä tehtyä maalia.

Keskiviikkoiltana Arsenal näytti, että peli kulkee myös ilman Aubameyangia. West Ham kaatui Emiratesilla 2-0, ja Gunners kipusi sarjataulukossa jo neljänneksi.

Arsenalin maaleista vastasivat 20-vuotias Gabriel Martinelli ja vuotta vanhempi Emile Smith Rowe. Nuorten tehokkuus on Arsenalille tältä kaudelta jo hyvin tuttua, sillä joukkueen 23 valioliigamaalista 16 on ollut korkeintaan 23-vuotiaiden pelaajien tekemiä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Squawka

@Squawka
16 of Arsenal's 23 Premier League goals this season have been scored by players aged 23-and-under:

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️ Emile Smith Rowe
⚽️⚽️⚽️⚽️ Martin Ødegaard
⚽️⚽️ Gabriel Magalhães
⚽️⚽️ Gabriel Martinelli
⚽️⚽️ Bukayo Saka

Young Guns.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta ihastelikin nuorten pelaajiensa kemiaa keskiviikon tärkeän voiton jälkeen. Vuosi sitten Arsenal oli vain neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta sitten Arteta alkoi ajaa joukkueeseen sisään Smith Rowen ja Bukayo Sakan kaltaisia nuoria. Nyt joukkue on ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mestarien liiga -paikoilla.

– Kaikki nuoret pelaajat olivat erittäin hyviä ja kokeneet pelaajat johtivat esimerkillään. Tarvitsimmekin vahvaa esitystä West Hamin lyödäksemme. Olen erittäin tyytyväinen. Oli tärkeää, että ”Gabi” (Martinelli) teki sellaisen maalin kuin tänään.

– Monet nuorista tuntevat toisensa jo akatemiasta ja heillä on hyvä kemia. Kokeneet pelaajat auttavat myös hienosti poikia kypsymään.

– Joukkue on edistynyt, mutta työtä on vielä paljon. Olemme oppineet paljon matkan varrella olleista töyssyistä. Meidän täytyy pitää yhtä, taustaryhmän ja pelaajien.

Arsenal on voittanut kahdeksan viimeisistä yhdeksästä kotipelistään, mutta Arteta toppuutteli kasvavia odotuksia.

– Valioliiga päättyy toukokuussa. Tietysti tilanteemme on nyt paljon parempi kuin aiemmin, mutta haluamme olla korkeammalla. Liiga on todella armoton.

Aubameyangin tilannetta Arteta ei halunnut lehdistölle kommentoida. Uudeksi kapteeniksi näyttää olevan nousemassa Alexandre Lacazette, jonka käsivarressa kapteenin nauha oli myös keskiviikkona.

[readmore from=Arsenal]

– Hän on seuraavana jonossa. Hän on ottanut tehtävän vastaan siten miten jokainen odottikin, ylpeydellä ja sitoutuneesti. Olen hyvin tyytyväinen hänen peliinsä.

– Laca on ollut pukukopissa samanlainen aina. Hän toimii luontevasti nuorten pelaajien kanssa eikä ole itsekäs pelaaja, Arteta kuvaili.

Lähde: Sky Sports