Brassitaituri Willian on avautunut viime kauden vaikeuksistaan Arsenalissa.

Willian, 33, edusti Chelseaa vuosina 2013-20 ja siirtyi sopimuksensa päätyttyä ilmaiseksi paikallisvastustaja Arsenaliin. Laitahyökkääjä solmi Tykkimiesten kanssa kesään 2023 asti ulottuvan sopimuksen, mutta kolmevuotisesta sopimuksesta huolimatta hän vietti Pohjois-Lontoossa vain vuoden.

Willian halusi purkaa sopimuksensa viime kesänä, koska hän ei ollut onnellinen seurassa. Rio Ferdinandin YouTube-kanava FIVE:n haastattelussa brassipelaaja myönsi, että hän olisi ollut valmis pakkaamaan tavaransa jo kolmen kuukauden jälkeen.

– En ollut onnellinen, siksi en pelannut hyvin. En halua mennä yksityiskohtiin, mutta en ollut onnellinen, Willian kertoi.

– Seuraan saapuessani olin onnellinen. Olin alusta asti motivoitunut ja halusin pärjätä hyvin. Kolmen kuukauden jälkeen sanoin agentilleni: Pyydän, haluan lähteä täältä. En halua puhua seurasta pahaa, koska se on iso seura, jolla on iso historia jalkapallossa. Siellä on pelannut isoja pelaajia, ja se on iso seura, mutta se ei toiminut ja se oli tietysti urani vaikeinta aikaa.

Koska Willian purki sopimuksensa, menetti hän miljoonien euron palkkatulot. Hän oli kuitenkin valmis tekemään tämän uhrauksen, koska halusi päästä uudelleen nauttimaan jalkapallon pelaamisesta.

[readmore from=Arsenal]

– Luovuin isoista rahoista. Raha ei ole tärkein asia elämässä, ihmisen on oltava onnellinen. Aamulla herätessä pitää olla sellainen tunne, että haluaa mennä harjoituksiin.

– Minulla ei ollut sitä, joten sanoin itselleni, perheelleni ja vaimolleni, että ”En voi jäädä tänne, en ole onnellinen täällä. Minun on lähdettävä täältä jollain keinolla”. Minusta ei ole reilua jäädä johonkin, jos jää sinne vain rahan takia.

Kasvattajaseuraansa Corinthiansiin elokuussa palannut Willian pelasi Arsenalissa 37 ottelua ja teki niissä ainoastaan yhden maalin. Chelsea-vuosien aikana hän pääsi juhlimaan Valioliigan mestaruutta kaksi kertaa.