Manchester City nappasi keskiviikkona jo kymmenennen peräkkäisen voiton Valioliigassa, kun Taivaansiniset kukisti sarjanousija Brentfordin vieraskentällä 0-1-lukemin.

Valioliigan hallitseva mestari kasvatti samalla piste-eron kakkosena olevaan Chelseaan jo kahdeksaan. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että City menee mestaruustaistossa jälleen menojaan jo vuodenvaihteen tienoilla, ja muiden on tyydyttävä taisteluun europelipaikoista.

LUE MYÖS: Manchester City on historian perusteella mestaruustahdissa – Pep Guardiola toppuuttelee: ”Nyt on vasta joulukuun loppu”

Mestaruustaisto on kuivumassa kasaan, mutta se ei kuitenkaan johdu Cityn ylivoimasta. Suurin syy tämän hetkiseen selkeään piste-eroon on muiden joukkueiden vaisut otteet.

Cityn pahimmat haastajat, Chelsea ja Liverpool, ovat keränneet pisteitä tahdilla, jolla ei olisi juhlittu Valioliigan mestaruutta kuin pariin otteeseen viimeisen 20 vuoden aikana.

Chelsea on kerännyt 2.1 pistettä per ottelu, Liverpoolin vastaava lukema on 2.16. 38 ottelun sarjassa tämä tarkoittaa Chelsealle kauden päätteeksi 79.8, ja Liverpoolille 82.08 pistettä.

Chelsea on tällä hetkellä pistetahdissa, jolla ei olisi napattu mestaruutta kertaakaan viimeisen 20 kauden aikana. Liverpoolin 82 pisteen tahti olisi riittänyt mestaruuteen kausina 2010-11 [Manchester United, 80] ja 2015-16 [Leicester, 81 pistettä].

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Simon Bajkowski

@spbajko
After 20 matches, Chelsea points-per-game puts them on course to get 80 points this season. That would have been enough to win 0 of the last 20 years. Zero. Twenty. Liverpool are on course to get 82, enough to win 2 of the last 20 titles.

Sarjakärki Manchester City on puolestaan tällä hetkellä 95 pisteen tahdissa, jolla olisi voitettu mestaruus 17 kertaa 20:stä. Ainoastaan kausina 2017-18 [Man City, 100], 2018-19 [Man City, 98] ja 2019-20 [Liverpool, 99 pistettä] mestaruuteen on vaadittu suurempi pistepotti.

Vaikka City on tällä(kin) kaudella ollut huimassa vireessä, sen nykyinen pistetahti olisi silti riittänyt mestaruuteen vain kerran neljän viimeisimmän kauden aikana.

Toistan vielä itseäni: Valioliigan mestaruustaisto on kuivumassa kasaan jälleen liian aikaisin, ja siitä on syyttäminen vain ja ainoastaan muita seuroja.