Liverpoolin tähtihyökkääjän Sadio Manén edustama Senegal eteni keskiviikkona Afrikan mestaruusturnauksen loppuotteluun kaatamalla Burkina Fason välierässä 3-1.

Senegalin riveissä pelasivat Valioliigasta myös Chelsean Edouard Mendy, Leicesterin Nampalys Mendy, Crystal Palacen Cheikhou Kouyaté ja Watfordin Ismaïla Sarr. Burkina Fason hyökkäystä taas johti Aston Villan Bertrand Traoré.

Koko turnauksen ajan vahvasti esiintynyt Mané, 29, oli välierän päätähti yhdellä osumalla ja maalisyötöllään. Kyseessä oli Manén 29. maali Senegalin A-maajoukkueessa. Hän nousi jakamaan maan kaikkien aikojen maalintekijän titteliä Henri Camaran kanssa.

Camaralla, 44, on hallussaan myös Senegalin otteluennätys esiinnyttyään 99 pelissä. Mané on tilastossa 86 pelinsä ansiosta neljäntenä, mutta hänen edellään on aktiivipelaajista vielä Paris Saint-Germainin Idrissa Gueye, jolla on vyöllään 90 maaottelua.

– Tämä peli osoitti, millainen momentum meillä on, kommentoi Mané BBC:n mukaan keskiviikon voiton jälkeen.

– Tiesimme, että ei ole ollenkaan helppoa päästä kahteen peräkkäiseen Afrikan mestaruusturnauksen finaaliin, mutta tärkeintä meille on nyt mennä loppuun asti ja voittaa se, ketä tahansa vastaan tuleekin.

– Luulen, että voitte nähdä kasvoiltani, kuinka onnellinen olen, mikä on täysin normaalia. Olen henkilökohtaisesti todella ylpeä ja erittäin onnellinen itseni, joukkuetoverieni ja maani puolesta.

Senegal saa loppuottelunsa vastaansa isäntämaa Kamerunin tai Egyptin, jotka kohtaavat toisessa välierässä tänään, torstaina. Egyptiä edustavat Aston Villan Trézéguet, Arsenalin Mohamed Elneny ja Liverpoolin Mohamed Salah.

Kisojen pronssiottelu pelataan ensi lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Owuraku Ampofo

@_owurakuampofo
🇸🇳 #TeamSenegal All-Time Top Goalscorers:

◉ Sadio Mané - 29
◎ Henri Camara - 29
◎ El Hadji Diouf - 24

Sadio Mane is now joint-top leading scorer for Senegal and all-time top scorer for Senegal in AFCON tournaments with 8 goals.

Generational ⚽️