Brasilian A-maajoukkuepelaaja Bruno Guimarães oli Newcastlen kallein pelaajahankinta tammikuun siirtoikkunassa. Harakat maksoi puolustavasta keskikenttäpelaajasta peräti 42 miljoonan euron siirtokorvauksen Lyonille.

Guimarãesin, 24, odotettu debyytti nähdään tiistaina, kun Newcastle kohtaa kotikentällään Evertonin. Ottelupäivän aattona brasilialaispelaaja esittäytyi medialle ja kertoi syyn sille, miksi hän siirtyi juuri Newcastleen, vaikka isompiakin seuroja oli hänen kintereillään.

– Se johtui ehdottomasti tämän seuran projektista, Guimarães kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina unelmoinut pelaamisesta Valioliigassa ja mielestäni Newcastlen projekti on todella mielenkiintoinen. Olen todella iloinen luottamuksesta, jonka seurajohto on minua kohtaan osoittanut.

Newcastle on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Guimarãesilla on kuitenkin täysi luotto siihen, että seura säilyttää sarjapaikkansa.

– Ehdottomasti uskon siihen. Jos en uskoisi, en olisi suostunut siirtymään tänne.

– Se [sarjapaikan säilyttäminen] on tämän kauden tavoitteemme. Se on haaste, mutta uskon, että kovalla työnteolla saavutamme sen ja pysymme Valioliigassa. Se on ehdottomasti päätavoitteemme.

Guimarães loisti alkukauden aikana Ranskan Ligue 1:ssa. Hän oli tilastojen valossa yksi sarjan parhaimmista keskikenttäpelaajista. Pohjapelaajana mainetta niittänyt brassi on tarpeen vaatiessa valmis pelaamaan millä tahansa pelipaikalla.

– Olen valmis pelaamaan tässä seurassa ihan mitä tahansa pelipaikkaa. Jos minua pyydetään, niin pelaan vaikka maalivahtina.

LUE MYÖS: Näkökulma: Newcastle törsäsi yli 100 miljoonaa ja karisti putoamispeikon – joukkueessa on nyt laajuutta ja laadukkuutta