Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney myöntää, että hän vaihtoi aikanaan kenkiinsä pidemmät nappulat, jotta voisi vahingoittaa jotain Chelsean pelaajaa.

Derbyn päävalmentajana nykyisin toimiva Rooney, 36, päätti huhtikuussa 2006, että hän haluaa jättää jälkensä johonkin vastustajan pelaajaan, ja kohteeksi valikoitui Chelsean toppari John Terry.

Manchester United tarvitsi kipeästi pisteitä jarruttaakseen Chelsean mestaruusjunaa, joka puksutti yhdeksän pistettä edellä Unitedia. Chelsea kukisti kuitenkin Unitedin 3-0 ja eteni myös sarjan voittoon.

Ottelua oli takana vain seitsemän minuuttia, kun Rooney taklasi Terryä rajusti, ja puolustajaa jouduttiin hoitamaan kentän laidalla. Terry pystyi jatkamaan ottelua, mutta hän lähti stadionilta kainalosauvojen kanssa.

– Me tiesimme, että Chelsea voittaisi mestaruuden, jos se voittaisi meidät sinä päivänä, muistelee Rooney uudessa dokumenttielokuvassa.

– Urani viimeiseen otteluun asti käytin aina muovisia nappuloita, joissa oli metallikärki. Siihen otteluun vaihdoin mahdollisimman pitkät metalliset nappulat, koska halusin satuttaa ja vahingoittaa jotakuta.

– Tiesin, että he voittavat sen pelin. He olivat parempi joukkue, joten vaihdoin nappulani.

– John Terry lähti stadionilta kainalosauvojen kanssa. Jätin reiän hänen jalkaansa, ja pelin jälkeen annoin hänelle paitani, johon laitoin nimikirjoitukseni. Lähetin sen hänelle pari viikkoa myöhemmin ja pyysin nappulaani takaisin.

Rooneyn kertomus kantautui myös Terryn korviin, ja topparilegenda reagoi tarinaan huvittuneesti sosiaalisessa mediassa.

– Puhutaanko tässä siitä kerrasta, kun jätit nappulasi jalkaani? kysyi Terry Twitterissä nauravien hymiöiden kera.

John Terry

@JohnTerry26
🤣🤣 @WayneRooney is this when you left your stud in my foot? 🤣

ChelsTransfer

@ChelsTransfer
Wayne Rooney: “I was so upset that Chelsea were better than us and going to win the league that I went looking for John Terry in a game.” #CFC #MUFC

Lähde: Daily Mail