Amazon Prime julkaisee perjantaina dokumentin Wayne Rooneysta, jossa nykyisin Derbyä valmentava hyökkääjälegenda käy läpi pelaajauraansa.

Rooney paljasti dokumentissa pelanneen aikoinaan normaalia suuremmilla nappuloilla voidakseen vahingoittaa Chelsean pelaajia. Lue Rooneyn mietteet täältä.

Rooneya Manchester Unitedissa valmentanut José Mourinho on mukana pian julkaistavassa dokumentissa ja otti kantaa Rooneyn puhuttaneisiin kommentteihin. Mourinho valmensi tuolloin Chelseaa.

Mourinhon mielestä Rooney osoitti olevansa ainoastaan kilpailuhenkinen, eikä luotsi pitänyt pelaajan käytöstä loukkaavana.

– Todennäköisesti jotkut sanovat, ettei tuollainen käytös ole asiallista tai ainakaan sellaista ei voi sanoa ääneen, mutta kaltaiseni jalkapalloihminen katsoo sitä asiaa erilaisesta näkökulmasta.

– Hän oli vain nuori pelaaja, joka oli pettynyt ja turhautunut, eikä hyväksynyt mestaruuden menettämistä toista vuotta peräkkäin. Minulle se tarkoittaa sitä, että hän on suuri persoona.

Mourinho valmensi Rooneya Manchester Unitedissa kaudella 2016-17. Rooney pelasi kyseisellä kaudella yhteensä 39 ottelussa, joissa syntyi kahdeksan maalia ja kymmenen maalisyöttöä. Seuraavana kesänä hän palasi Evertoniin.