Ilmapiiri Newcastlessa on ollut loistava Valioliigan Everton-voiton jälkeen. Manageri Eddie Howe toivookin, että joukkue ottaa tulevien viikkojen aikana etäisyyttä putoamisviivaan. Sunnuntaina vastaan asettuu Aston Villa.

– Luonnollisesti se tuo loistavan tunteen, kun voittaa pelejä. Everton-pelin jälkeen oli mahtavaa jakaa se kannattajien kanssa. Pelaajien on mentävä kentälle täynnä itseluottamusta ja tietäen, että se on hieno ympäristö pelata jalkapalloa, Howe kommentoi BBC:n mukaan.

– Minun on annettava tunnustusta kannattajille siitä, mitä he ovat antaneet joukkueelle ensimmäisestä päivästä lähtien. Joinakin todella vaikeina hetkinä he ovat aina tukeneet pelaajia alusta loppuun saakka ja luoneet joitakin ikimuistoisia hetkiä minulle henkilökohtaisesti. Toivottavasti niitä tulee paljon lisää.

Howe voi päästä vetämään todellisen ässän hihastaan, sillä tammikuussa hankittu Bruno Guimarães on nyt valmis pelaamaan. Mieheen kohdistuu kovia odotuksia.

– Hän on jo harjoituksissa näyttänyt kaikki tekniset taidot, joita me hänessä rakastamme, mutta kyse on ryhmän johtamisesta ja siitä huolehtimisesta, että teen oikeat valinnat. Mielestäni keskikentän tasapaino oli erittäin hyvä Evertonia vastaan.

Howen mukaan avainasemassa on nyt tasaisuus. Joukkue ei saa innostua liikaa voitoista eikä pettyä liikaa tappioista. Manageri korostaa, että kaikki voi muuttua jalkapallossa hyvin nopeasti.