Philippe Coutinho siirtyi tammikuussa Barcelonasta lainalle loppukaudeksi Aston Villaan.

Lainasopimuksessa on tiettävästi noin 40 miljoonan euron arvoinen osto-optio, jonka Aston Villa voi halutessaan käyttää.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on aloittanut etappinsa birminghamilaisseuran paidassa upealla tavalla.

Coutinho on pelannut kolmessa valioliigaottelussa, joissa on syntynyt yhteensä kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Aston Villan päävalmentaja Steven Gerrard on luonnollisesti tyytyväinen pelaajansa edesottamuksiin. Gerrard halusi vanhan tuttunsa Aston Villaan. Kaksikko pelasi samaan aikaan Liverpoolissa.

– Yksi tärkeimmistä asioista on se, että saamme hänet jälleen nopeaksi pelaajaksi ja teemme töitä sen eteen. Coutinho voi päästä vieläkin parempaan kuntoon ja hänestä voi tulla entistä fyysisempi ja se tapahtuu sitten, kun hän saa enemmän harjoituksia ja otteluita alleen.

– Lisäksi meidän oli saatava hänet jälleen nauttimaan jalkapallosta. Meidän oli saatava Coutinho joukkueen mukaan, hymyilemään ja haluamaan pelata jalkapalloa. Hän todella halusi palata Valioliigaan ja olemme antaneet hänelle kaikki mahdolliset keinot nauttia jalkapallosta.

– Mielestäni Coutinhon suuri vahvuus on se, miten nöyrä hän on. Coutinho pitää päänsä kylmänä ja jalat maassa. Et uskoisi puhuvasi maailmantähden kanssa, kun olet hänen kanssa päivittäin tekemisissä. Hän on loistotyyppi.