Evertonin päävalmentaja Frank Lampard on saanut jo lyhyessä ajassa erittäin positiivisen kuvan keskikenttäpelaaja Donny van de Beekistä.

Niin Lampard kuin van de Beek, 24, liittyivät Evertoniin viime kuussa. Hollannin maajoukkuepelaaja siirtyi Toffeesin riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella Manchester Unitedista, jossa hän jäi todella vähälle vastuulle.

United hankki van de Beekin Ajaxista viime kauden alla lähes 40 miljoonalla eurolla, mutta hän on suuresta hintalapustaan huolimatta jäänyt Manchesterissä penkinlämmittäjän rooliin. Ennen lainapestiään hän sai tällä kaudella Unitedissa peliaikaa alle 400 minuuttia.

Van de Beek debytoi Evertonissa pelaten puoli tuntia Newcastlea vastaan ja pääsi heti seuraavassa pelissä avaukseen, kun Toffees isännöi Leedsiä Goodison Parkilla. Lopputuloksena oli 3-0-voitto ja ottelun parhaan pelaajan palkinto.

– Olen ollut todella vaikuttunut hänestä, sanoi Lampard Goalin mukaan.

– Olen erittäin vaikuttunut hänen kunnostaan ja terävyydestään peleissä. Se ei tule yllätyksenä, kun näkee, mitä harjoituksissa tapahtuu.

Lampard antoi van de Beekille kehut myös siitä, miten tämä nousi vaikeasta tilanteestaan.

– Kun mietin hänen aikaansa Manchester Unitedissa, hän on huippupelaaja. Hän oli huippupelaaja, kun United hankki hänet ja hän oli huippupelaaja Ajaxissa.

– Se ei ole helppoa. On eri tapoja reagoida, ja olen varma, että se oli rankkaa. Hän on osoittanut, että siitä voi päästä läpi, jos pysyy nöyränä ja jatkaa työntekoa.

– Ihmiset kunnioittavat sellaista aina. Toivottavasti hänellä on nyt mahdollisuus näyttää osaamistaan säännöllisesti.

Everton

@Everton
First start: ✅
Goodison debut: ✅
Your MOTM: ✅

You're sound you, @Donny_beek6! 💪