Aston Villan päävalmentaja Steven Gerrard on antanut ymmärtää, että hän toivoo seurajohdon käyttävän keskikenttäpelaaja Philippe Coutinhon osto-option.

Coutinho, 29, saapui Villaan tammikuussa Barcelonasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Brasilialaistaiturilla oli huomattavia vaikeuksia Katalonian suurseurassa, mutta hän on loistanut kentällä Valioliigaan palattuaan. Coutinho on ehtinyt pelata lainaseurassaan seitsemän ottelua tehden niissä yhteensä kolme maalia ja syöttäen yhtä monta.

Gerrard uskoo, että Villan hyökkääjät olisivat tyytyväisiä, jos Coutinho jäisi seuraan pidemmäksikin ajaksi.

– Phil oli menestyksekäs Barcelonassa, mutta hänellä oli vaikeitakin jaksoja. Hän ajautui pisteeseen, josta hänen piti päästä toisiin kulisseihin ja toiseen elokuvaan, kommentoi Gerrard Goalin mukaan.

– Haluamme olla hänelle se elokuva, koska jos haluamme päästä sinne, minne haluamme, meidän on rakennettava se Philin kaltaisten lahjakkuuksien ympärille, koska parhaimmillaan hän on huipputason pelaaja.

– Kaikilla hyvillä joukkueilla on pelaajia, jotka pystyvät muuttamaan otteluja ja joista vastustajat ovat huolissaan ennen aloitusvihellystä. Phil on sellainen pelaaja ja hän tuo uskoa joukkuekavereilleen.

– Hyökkääjämme Ollie Watkins ja Danny Ings haluavat hänet rinalleen, koska hän suoriutuu hyvin isoilla näyttämöillä.

– Minä en ole vastuussa siirtosummista tai palkoista. Voin vain ilmaista mielipiteeni Johan Langelle (urheilutoimenjohtaja), Christian Purslow’lle (toimitusjohtaja) ja seuran omistajille. He seuraavat pelejä ja tekevät lopullisen päätöksen. Phil on tähän mennessä näyttänyt, mihin hän pystyy.