Entinen Englannin maajoukkuepelaaja Paul Merson ei säästele sanojaan analysoidessaan Manchester Unitedin nykytilannetta.

United jäi tylysti paikalliskilpailija Manchester Cityn jalkoihin viikonlopun derbyssä. Ralf Rangnickin miehistö saa tehdä kovasti töitä päästäkseen ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

– On tapoja hävitä jalkapallo-otteluja, ja 3–1-tilanteessa Manchester United kirjaimellisesti luovutti. Peli olisi aivan yhtä hyvin voitu lopettaa siihen ja päästää kaikki kotiin. Minä en ole shokissa. Olemme nähneet tuon aiemmin Unitedilta. He olivat aivan yhtä huonoja lokakuussa Old Traffordilla. City ei vain tehnyt sinä päivänä yhtä montaa maalia, Merson sanoo Sky Sportsin verkkosivuilla.

Mersonin mielestä United on tällä hetkellä miljoonien kilometrien päässä huipulta. Sekoilua nähdään sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

– En halua olla epäkunnioittava, mutta näytti siltä kuin Konferenssin joukkue olisi pelannut Manchester Cityä vastaan. Pallonhallintatilastot viimeiseltä vartilta, 92 prosenttia Citylle ja kahdeksan prosenttia Unitedille, olivat jalomielisiä. En muista, että pallo olisi ollut Unitedilla niin paljon!

Unitedin odotetaan pestaavan pysyvän managerin tulevana kesänä. Merson huomauttaa, että tällä henkilöllä on kuukausi tai kaksi aikaa saada paletti kasaan ja joukkueen valmiiksi haastamaan taas Manchester Cityä ja Liverpoolia.

– Se on mahdotonta, täysin mahdotonta.

Katso alla näkyvästä V Sportin videosta, kuinka Manchester Cityn Riyad Mahrez rokotti Manchester Unitedia viime viikonlopun derbyssä. Kaikki Valioliigan ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta.