Chelsean edustusjoukkueen ja koko seuran toiminta vaikeutui viime kaudella huomattavasti, kun Ison-Britannian hallitus langetti seuran omistajalle, venäläisoligarkki Roman Abramovitsille tuntuvia rangaistuksia. Niillä on merkitystä myös seuran arkeen.

Yksi rangaistuksista oli, ettei Chelsea saa maksaa vieraspelimatkoistaan enempää kuin 20 000 puntaa. Summaan pitää sisältyä matka-, majoitus- ja ruokakulujen. Yhtenä vaihtoehtona rangaistuksen kiertämiselle on esitetty sitä, että pelaajat maksaisivat itse omat matkansa. 20 000 punnan budjetti kun ei kovin kummoinen ole Chelsean reissatessa Lilleen keskiviikkoista Mestarien liiga -ottelua varten.

Saksalaispelaaja Kai Havertz vakuutti lehdistötilaisuudessa, että hän olisi ainakin heti valmis oman matkansa maksamaan.

– Minä maksaisin, ei mitään ongelmaa. Ei se meille iso juttu ole, Havertz totesi.

– Meille on tärkeintä päästä paikalle peleihin. Maailmassa on tällä hetkellä hankalampiakin juttua kuin se, jos meidän täytyy matkustaa junalla tai bussilla vieraspeliin.

Chelsea johtaa otteluparia avausosan jälkeen 2-0. Havertz vakuuttaa, etteivät pelaajat anna seuraa ympäröivän hälyn vaikuttaa liikaa keskittymiseensä.

[readmore from=Chelsea]

– Me kaikki olemme ammattipelaajia. Jokainen tietää, että seuralla on juuri nyt kummallinen tilanne, mutta me keskitymme otteluihin, sillä sen me teemme parhaiten.

– Kaikesta muusta seuran täytyy pitää itse huolta. Se ei ole pelaajien homma. Me voimme vain keskittyä pelaamiseen, Havertz lisäsi.

Lähde: Football London