Newcastlen syyskausi oli suorastaan surkea. Seura oli putoamisviivan alapuolella kuukausia, mutta tammikuussa kaikki muuttui.

Newcastle hankki useita vahvistuksia. Joukkueeseen liittyi muun muassa Kieran Trippierin, Bruno Guimarãesin ja Chris Woodin kaltaisia laatupelaajia.

Vuodenvaihteen jälkeen Newcastle on muuttanut täysin kurssinsa. Newcastle on yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa, jonka aikana seura on napannut komeat 21 pistettä ja nostanut itsensä tukevasti keskikastiin.

Suorituksen arvoa nostaa se, että Newcastle on joutunut pelaamaan edelliset viikot ilman Trippieriä ja Callum Wilsonia. Trippier mursi jalkansa noin viisi viikkoa sitten. Wilson on sen sijaan ollut sivussa pelikentiltä jo vuodenvaihteesta lähtien akillesjännevamman vuoksi.

Trippier kävelee vielä kyynärsauvojen kanssa, mutta joukkueen lääkärihenkilökunta on tyytyväinen siihen, miten puolustaja on kuntoutunut leikkauksestaan.

Telegraphin mukaan kaksikon on määrä palata pelikentille kuukauden kuluttua. Lehden mukaan Newcastle on asettanut kummallekin tavoitteeksi pelata 20. huhtikuuta pelattavassa Crystal Palace -ottelussa.

Trippier ja Wilson ovat parhaillaan joukkueen mukana harjoitusleirillä Dubaissa.