Ranskalaistoppari William Saliba siirtyi Arsenaliin kesällä 2019 hulppealla 30 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Lähes kolme vuotta myöhemmin Saliban, 20, debyytti Arsenalin ykkösmiehistössä antaa yhä odotuttaa itseään.

Saliballe ei ole annettu edes mahdollisuutta Arsenalissa. Hän pelasi kahden edellisen kauden aikana lainalla Saint-Étiennessä ja OGC Nicessä, ja täksi kaudeksi hänet lainattiin Marseilleen.

Saliba on esiintynyt edukseen Marseillessa, ja palkinnoksi siitä hän sai tässä kuussa ensimmäistä kertaa kutsun Ranskan A-maajoukkueeseen.

Se, minkälainen suunnitelma Arsenalilla on Saliban varalle, on hämärän peitossa. Puolustaja ei tunnu sitä itsekään tietävän ja sanoo, että jatkaisi mielellään Marseillessa myös ensi kaudella.

– En ole koskaan piilottanut sitä tosiasiaa, että minulla on hyvä olo täällä [Marseillessa], mutta en tiedä tulevaisuudestani, Saliba kertoo RMC Sportille.

– Kautta on jäljellä kaksi kuukautta, ja tärkeintä on lunastaa paikka Mestarien liigaan ja päästä mahdollisimman pitkälle Konferenssiliigassa.

– Luulen, että Arsenalin ja Marseillen välillä käydään keskusteluja toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Silloin tehdään päätös [tulevaisuudesta].

– Tänne [Marseilleen] jääminen ei olisi varmasti huono idea – päinvastoin. Tunnen kaupungin, joukkuetoverini, valmentajani… mutta se ei ole vain minusta kiinni.

Saliba on luutinut Marseillen takalinjoilla tällä kaudella 40 ottelussa, joista 15:ssä oma pää on pysynyt puhtaana.