Jalkapallon MM-kisojen on määrä alkaa Qatarissa marraskuussa. Kisojen pitäminen Qatarissa on aiheuttanut kohua jo pidemmän aikaa muun muassa maan ihmisoikeusoikeuksien takia. Sen lisäksi jopa useiden tuhansien ihmisten kerrotaan kuolleen 12 vuoden ikana, kun kisoja varten suunniteltuja stadioneita on rakennettu.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate otti kisojen pitämiseen Qatarissa kantaa perjantaina lehdistötilaisuudessa.

– En tiedä, mitä kisojen boikotoinnilla saavutettaisiin. Se olisi iso asia, mutta turnaus pelattaisiin joka tapauksessa. Se on mahdollista [viitaten boikottiin], mutta sitä päätöstä ei tee pelaajat enkä minä, Southgate totesi.

– Mitä ikinä teemmekään niin sitä tullaan kritisoimaan, mutta yritämme tehdä parhaamme. Siellä on asioita, jotka ovat kulttuurillisia ja uskonnollisia ja niitä on vaikea muuttaa. Suurin ongelma on se, mitä tapahtui stadioneita rakentaessa. Sillekään me emme voi valitettavasti tehdä enää mitään. Meidän pitää käyttää ääntämme oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, englantilaismanageri jatkoi.

Samasta aiheesta puhuivat aiemmin myös muun muassa Englannin maajoukkueen kapteeni Harry Kane sekä Hollannin maajoukkueen päävalmentaja Louis van Gaal. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Lähde: BBC Sport