Kun Leicester pelasi lauantaina 1-1-vierastasapelin Manchester Unitedia vastaan, oli yksi Kettujen suurista onnistujista 21-vuotias ranskalaistoppari Wesley Fofana. Fofana kärsi harjoituskaudella karmaisevan pohjeluun murtuman, ja palasi vasta nyt valioliigakentille.

Fofana pelasi jo maaliskuussa 78 minuuttia Konferenssiliigan Rennesiä vastaan, mutta ottelu Old Traffordilla oli hänelle kauden ensimmäinen sarjapeli. Paluu kentille on sujunut loistavasti, sillä Fofana teki Rennes-pelissä Leicesterin ainoan maalin. Manchester Unitedia vastaan hän pelasi täydet minuutit ja suoriutui tehtävistään loistavasti.

Ottelun jälkeen Leicesterin valmentaja Brendan Rodgers paljasti, että Fofanalla oli ottelussa lisähaasteena tyhjä vatsa. Muslimien paastokuukausi ramadan on juuri alkanut, ja ranskalaisnuorukainenkin paastoaa perinteiden mukaisesti.

– Hän on juuri aloittanut ramadanin. Hän ei ollut syönyt eikä juonut mitään koko päivänä, Rodgers paljasti pelin jälkeen.

– Se, että hän pelaa noin, osoittaa millainen pelaaja hän on.

Fofana siirtyi Leicesteriin lokakuussa 2020 AS Saint-Étiennestä 35 miljoonan euron siirtosummalla. Hän pelasi erittäin vahvan debyyttikauden Valioliigassa, mutta toisen kauden pilasi valitettava loukkaantuminen. Nyt Fofanalla on vielä puolitoista kuukautta aikaa loistaa sarjan loppusuoralla.

Zach Lowy

@ZachLowy
Brendan Rodgers: “Wesley Fofana has just started his Ramadan. He hasn't eaten or drunk anything all day. Seeing him play like that shows what a top player he is.”