Manchester United on näillä näkymin nimittämässä Ajaxin päävalmentajan Erik ten Hagin seuraavaksi managerikseen, kertovat ESPN ja Telegraph.

Unitedin ehdokaslistalla uudeksi manageriksi olivat myös Paris Saint-Germain Mauricio Pochettino, Sevillan Julen Lopetegui ja Espanjan maajoukkueen Luis Enrique. Ten Hag ja Pochettino olivat useiden lähteiden mukaan Unitedin kaksi suosikkia, mutta Telegraphin mukaan ten Hag nousi Unitedin papereissa ykköseksi seuran haastateltua häntä viime kuussa.

Manchester Unitedin uuden managerin etsintää ovat johtaneet jalkapallojohtaja John Murtough ja tekninen johtaja Darren Fletcher, jotka ovat raportoineet toimitusjohtaja Richard Arnoldille. Puheenjohtaja Joel Glazerilla on viimeinen sana uuden managerin nimityksessä.

ESPN:n mukaan osa Unitedissa on ollut enemmän Pochettinon kannalla, mutta Arnold ja Glazer ovat sitä mieltä, että ten Hag on paras ehdokas korvaamaan ensi kesänä väliaikaismanageri Ralf Rangnickin, joka on toiminut tehtävässään viime joulukuusta lähtien.

Telegraph kertoo, että Manchester Unitedin ja Ajaxin neuvottelut ovat edenneet vauhdilla viimeisen 24 tunnin aikana, ja kummassakin seurassa uskotaan, että ten Hagin siirrosta päästään sopuun tulevina päivinä.

Neuvotteluja läheltä seuraavat lähteet ovat kertoneet Telegraphille, että Unitedin ja Ajaxin keskusteluissa ei odote tulevan kompastuskiviä tielle. Ten Hag on jo saanut Ajaxilta luvan lähteä, ja hänen nimityksensä Unitedin uudeksi manageriksi saatetaan julkistaa jo ensi viikolla.

Ten Hagin ja Ajaxin sopimus on voimassa kesään 2023 saakka. Hän on voittanut amsterdamilaisseuran peräsimessä kaksi Hollannin liigamestaruutta ja cupia ja johdattanut kertaalleen ryhmänsä Mestarien liigan välierävaiheeseen.