Newcastle-ikoni Alan Shearer hehkuttaa NUFC TV:ssä brasilialaista Joelintonia, joka on tehnyt uskomattoman muodonmuutoksen tällä kaudella.

Joelinton, 25, saapui Newcastleen vuonna 2019 seuran ennätyssummalla Hoffenheimista. Ensimmäiset kaksi kautta kärkipelaajan roolissa olivat liki katastrofaalisia, mutta nykyinen manageri Eddie Howe on luottanut pelaajaan alusta lähtien.

Howe siirsi Joelintonin keskikentälle, mikä on osoittautunut nerokkaaksi vedoksi. Pelaaja on päässyt loistamaan ja on tätä nykyä yksi ensimmäisistä nimistä Newcastlen avauskokoonpanossa.

– Minusta tuntui aina siltä, että se oli hänelle henkilökohtaisesti todella vaikeata, koska minulla ei koskaan ollut sellainen tunne, että hän on ysipaikan pelaaja. Se tuntui minusta epäoikeudenmukaiselta… siirtosumma, pelinumero (aiemmin 9) eikä minusta koskaan vaikuttanut siltä, että hän on keskushyökkääjä. Minusta ei koskaan tuntunut, että hän halusi pelata siellä, Shearer sanoo.

Shearerin mukaan Joelinton sai fanien kunnioituksen sillä, ettei hän koskaan piileskellyt tai karttanut vastuuta. Mies halusi aina tehdä itsensä pelattavaksi kentällä.

– Mielestäni se on syy, miksi fanit arvostavat häntä nyt. Hän ansaitsee valtavan määrän tunnustusta siitä, mihin hän on päässyt siitä pisteestä, missä hän oli. Hän on keskikentän roolissa niin tärkeä osa sitä, mitä Newcastle on tekemässä. Eikä ainoastaan hän ansaitse vaan myös Eddie siitä, että hän antoi vapauden ja mahdollisuuden mennä tekemään se.

Lähde: Chronicle