Arsenalin keskikenttämies Granit Xhaka on pelaaja, joka jakaa mielipiteitä jopa omien kannattajien keskuudessa.

Xhaka, 29, on edustanut Arsenalia jo vuodesta 2016 lähtien, mutta kaikki Tykkimiesten kannattajat eivät vielä tähänkään mennessä ole täysin vakuuttuneita räjähdysherkästä sveitsiläispelaajasta.

Xhaka on toiminut jopa Arsenalin kapteenina, mutta menetti kunniatehtävänsä otettuaan yhteen kannattajien kanssa. Vuoteen 2019 ajoittuvien tapahtumien jälkeen Xhakan Arsenal-ura oli lähellä päättymistä, kunnes Unai Emery sai potkut ja Mikel Arteta antoi keskikenttäpelaajalle toisen mahdollisuuden.

Sveitsin A-maajoukkuemies on kuulunut Artetan luottopelaajiin. Sitä hän tulee todennäköisesti olemaan myös ainakin seuraavat kaksi kautta, sillä Xhakan nykyinen sopimus ulottuu kesään 2024 asti.

Xhakalla on asettanut itselleen kaksi tavoitetta, jotka hän haluaa saavuttaa ennen lähtöään seurasta.

– Ensinnäkin haluan luoda paremman suhteen faneihin. Haluan olla lähempänä heitä. Emme koskaan tapaa heitä emmekä keskustele heidän kanssaan. He vain näkevät meidät kentällä 90 minuutin ajan ja se on siinä, Xhaka sanoo Players’ Tribunen haastattelussa.

– He eivät tiedä, miten harjoittelimme ennen, he eivät tiedä miltä sinusta tuntuu, he eivät tiedä, onko sinulla ongelmia perheesi kanssa, he eivät tiedä moniakaan asioita.

– Tämän kauden jälkeen minulla on vielä kaksi vuotta sopimustani jäljellä. Annan kaikkeni tälle jalkapalloseuralle niin kauan, kuin olen täällä. En allekirjoittanut uutta sopimusta vain ollakseni täällä. Ei, en todellakaan. Haluan saavuttaa tämän seuran kanssa jotain erityistä. Ennen sitä en lähde täältä!

Xhaka on voittanut kuuden Arsenalissa vietetyn vuoden aikana kaksi kertaa FA Cupin. Suurimmat pokaalit ovat ainakin toistaiseksi karttaneet Pohjois-Lontoon suurseuraa.